Lijst met normen

Een van de opdrachten voor het platform was het opstellen van een raamwerk voor het beoordelen van standaarden en het kiezen van prioriteiten en het identificeren van een lijst met relevante standaarden voor Nederland.

Net als bij de referentie-architectuur hebben de leden van het NEN-normalisatieplatform Smart Grids ervoor gekozen om hiervoor aansluiting te zoeken bij de Europese criteria en de lijst met standaarden die zijn ontwikkeld onder het mandaat van de Europese Commissie voor Smart Grids, mandaat M/490. Deze keuze is gemaakt omdat in de visie van de deelnemers van het platform het Nederlandse smart grid niet los gezien kan worden van de smart grids in Europa. Gezien de grote rol die de internationale IEC normen spelen in smart grids, was het werk van IEC Strategic Group 3 Smart Grids ook van belang.

Zowel internationaal als Europees is door Nederland actief bijgedragen aan het opstellen van de lijst met standaarden. Nederland heeft input geleverd voor de criteria die worden gebruikt om de lijst met standaarden in te vullen.

Download lijst met normen (pdf).

De komende jaren zal worden gewerkt aan een update van de lijst met normen.Smart Grids onderwerpen
• Smart Grids • NEN-normalisatieplatform Smart Grids
• Europa • Internationaal
• Referentie architectuur Smart Grids

Eerder door u bekeken

Contact

Heeft u een vraag over
Elekticiteitsvoorzieningen?
Wij helpen u graag verder!

ev@nen.nl

(015) 2 690 197