NEN 1006 - Leidingwaterinstallaties

Een glas kraanwater drinken, je tanden poetsen, douchen, de kleintjes in bad laten spelen, én dat allemaal zonder er ziek van te worden. In Nederland is dat vanzelfsprekend. Hoe kan dat? Doordat er goede afspraken over gemaakt worden. Deze afspraken leggen we vast in normen, zoals NEN 1006.

Wat is de actuele NEN 1006?
De actuele versie is: NEN 1006+A1:2018 - Algemene voorschriften voor leidingwaterinstallaties


NEN 1006 trainingen

Als u werkt met leidingwaterinstallaties dan vraagt u zich waarschijnlijk af wat de huidige stand van zaken is, welke veranderingen er op komst zijn en wat dit voor u betekent. Maar ook de relatie met drinkwaterbeveiliging en legionella zijn belangrijke onderwerpen.

NEN biedt verschillende NEN 1006 trainingen aan die helpen om bovenstaande vragen te beantwoorden:

In een normcommissie worden de afspraken vastgelegd in een norm door de deelnemende partijen uit de markt. Voor deze norm is de commissie Functionele eigenschappen leidingwaterinstallaties verantwoordelijk. Meer over deze commissie

In het Bouwbesluit wordt NEN 1006+A1:2018 aangewezen. Dit betekent dat voor de aanleg van nieuwe installaties versie van NEN 1006 van toepassing is.

Invulling Waterwerkbladen

De nadere invulling van deze norm wordt in de Waterwerkbladen gegeven onder andere met het oog op de verschillende omstandigheden waaronder de drinkwaterbedrijven het drinkwater leveren en de verschillen in samenstelling daarvan.

Overzicht Waterwerkbladen

NEN biedt de mogelijkheid om voor bedrijven trainingen op maat te maken. Deze kunnen op locatie plaatsvinden én worden helemaal op maat gemaakt. Onze docent zorgt er dan voor dat de inhoud van de training volledig wordt afgestemd op uw organisatie.

Eerder door u bekeken

Contact

Voor vragen over het aanschaffen van normen of trainingen, neem contact op met NEN Klantenservice.

015 2690 391

klantenservice@nen.nl

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Bouw & Installatie.

015 2690 324

bi@nen.nl