NEN consultants Managementsystemen - Wie is wie?

<i>Dick Hortensius, Rene Gouwens en Annemarie de Jong</i>

Regelmatig zijn de consultants Managementsystemen van NEN in het land actief als (gast)spreker tijdens bijeenkomsten of op congressen.
Lees hier wie waar aanwezig is

Dick Hortensius - Senior consultant Managementsystemen

Dick Hortensius (1957) is een internationale autoriteit voor normalisatie op het gebied van managementsystemen. Hij is secretaris van het ISO-secretariaat voor Environmental Auditing. De laatste jaren heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de verbetering van de ontwikkeling van de ISO-managementsysteemnormen. Ook nationaal is hij actief in projecten op het gebied van managementsystemen, zoals de herziening van NTA 8620 (veiligheidsmanagement), de ontwikkeling van NPR 9036 (MVO due diligence) en het opstellen van een certificatieschema voor ISO 55001 (assetmanagement).

Dick studeerde analytische chemie aan de Rijksuniversiteit van Utrecht.

Zijn kennis over managementsysteemnormen past Dick graag en met veel enthousiasme toe in trainingen, presentaties, artikelen en praktijkgidsen. Op die manier slaat hij een brug tussen internationale normen en de toepassing daarvan in allerlei verschillende en vaak complexe situaties. Een training of presentatie van Dick verschaft de deelnemers vaak een verhelderend inzicht.

Mogelijk onderwerpen:

  • Managementsystemen en de integratie daarvan
  • Milieumanagement
  • Risicomanagement
  • Veiligheidsmanagement
  • Auditing
  • Compliance management
  • MVO
  • De ‘nieuwe ISO-normen’

René Gouwens - Programmamanager en docent Managementsystemen

René Gouwens is programmamanager en docent bij NEN Training & Advies. Hij is betrokken geweest bij diverse implementatieprojecten bij een keur aan organisaties. Zowel in de commerciële sector als bij overheidsdiensten, zowel bij eenmansbedrijven als bij multinationals. Ook is hij lid van NEN Normcommissie Kwaliteitsmanagement. René treedt regelmatig op als docent op het gebied van de nieuwe ISO-normen, ISO 9001 en ISO 14001 en auditing. Ook is hij auteur van diverse artikelen en whitepapers op deze terreinen.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met NEN Managementsystemen

015 2 690 362

mm@nen.nl