CROW en NEN werken samen aan assetmanagement in infrastructuur

18-11-2015 Om overheid en markt optimaal te ondersteunen in een periode van teruglopende budgetten, hebben CROW en NEN hun krachten op het gebied van assetmanagement in de infrastructuur gebundeld. Iman Koster (directeur CROW) en Piet-Hein Daverveldt (directeur NEN) tekenden in dit kader een samenwerkingsovereenkomst. Uitgangspunt van deze samenwerking is om te komen tot effectieve en efficiënte oplossingen voor (decentrale) overheden.

Op het gebied van assetmanagement in de infrastructuur zijn CROW, het kennisplatform voor de infrastructuur, openbare ruimte en verkeer en vervoer, en NEN belangrijke kennispartners voor de (decentrale) overheden. Beide organisaties ondersteunen het proces van zelfregulering, leggen de kennis vast in producten en diensten en verspreiden deze elk op hun terrein. Dat doen zij onder andere via normen, handleidingen, richtlijnen, publicaties, trainingen, congressen en workshops.

Rolverdeling

Gezamenlijk worden cursussen ontwikkeld, wordt kennis ontsloten via het kennisportaal iAMPro (Infrastructuur AssetManagement Professionals) en wordt een norm (Nederlandse Technische Afspraak) ontwikkeld voor assetmanagement in de infrastructuur.

Daarbij richt NEN zich op de normen waarin eisen zijn opgenomen en houdt CROW zich bezig met de vertaling naar de praktijk. Dit doet CROW specifiek op het gebied van ontwerp, beheer en onderhoud van de kapitaalgoederen van (decentrale) overheden.

Aanleiding

De directe aanleiding voor de samenwerking is de totstandkoming van de ISO 55000-normenserie voor assetmanagement en de lancering van het kennisportaal iAMPro. Het portaal is een initiatief van de Nederlandse provincies en is nu in beheer bij CROW.

Voor meer informatie: www.crow.nl/assetmanagement of Elsa Louwerse, woordvoerder Beheer openbare ruimte en Infrastructuur: elsa.louwerse@crow.nl of (0318) 69 53 60

Foto: Iman Koster (CROW) en Piet-Hein Daverveldt (NEN)

Eerder door u bekeken

Bijspijkeren op topsnelheid?

Top normen Managementsystemen

Download gratis gids