Congres ‘Op weg naar HSE compliance’

05-07-2016 Wet- en regelgeving wordt steeds complexer. Toch verwachten overheid, afnemers en uw omgeving dat u zich hier aan houdt. Dit wordt ook wel compliance genoemd. Een uitdaging waar veel HSE managers voor staan. Daarom wordt er een congres georganiseerd op 14 september 2016 in Amersfoort waar vooraanstaande sprekers toelichten hoe HSE compliance bereikt kan worden in ieders bedrijf.

De manier van leiding geven bepaalt en beïnvloedt cultuur en gedrag in een organisatie. Naleving van procedures, werkinstructies en regels moeten vanzelf spreken, maar vragen naast de wil van medewerkers ook om goed werkende managementsystemen waarmee medewerkers gemakkelijk overweg kunnen. Daarom wordt HSE compliance op 14 september zowel belicht vanuit leiderschap, cultuur en gedrag als vanuit de noodzakelijke procedures en regels; door HSE-managers en door toezichthouders.

‘Risk-based’ compliancemanagement

Dick Hortensius verzorgt namens NEN een deelsessie over ISO 19600, de mondiale richtlijn die een kader biedt voor effectief en ‘risk-based’ compliancemanagement. Daarin wordt belicht hoe ISO 19600 goed kan worden toegepast in het kader van milieu- en arbomanagementsystemen. Ook vertelt hij over de verschillende manieren waarop sturing op cultuur en gedrag een organisatie kan helpen compliance (naleving van wet- en regelgeving) nog beter te verankeren in de dagelijkse bedrijfsvoering.

Raak geïnspireerd door de manier waarop anderen in uw vakgebied met deze uitdagingen omgaan en HSE compliance vormgeven. Zorg dat u niets mist op gebied van regelgeving, toezicht, transparantie en vertrouwen. Deel ervaringen, vergaar nieuwe kennis en inzichten, ontmoet uw relaties en leg nieuwe contacten.

Meer informatie

Meer informatie en de mogelijkheid tot inschrijving (kosten € 150,00 inclusief BTW) vindt u op http://www.opwegnaarhsecompliance.nl/.

Eerder door u bekeken

Bijspijkeren op topsnelheid?

Top normen Managementsystemen

Download gratis gids