Engelstalige versie nieuwe ISO 9001 gepubliceerd

23-09-2015 De nieuwste editie van de Engelstalige versie van ISO 9001 voor kwaliteitsmanagement is gepubliceerd. Wereldwijd hebben gebruikers lang uit gekeken naar deze nieuwe norm, die een impuls zal geven aan kwaliteitsmanagement. De Nederlandse vertaling van ISO 9001 is vanaf 7 oktober beschikbaar en dan te bestellen via www.nen.nl/denieuweiso.

Met wereldwijd meer dan 1,1 miljoen uitgegeven ISO 9001-certificaten helpt deze norm organisaties aan te tonen dat ze producten en diensten van consistent goede kwaliteit bieden. Het fungeert ook als een instrument om hun processen te stroomlijnen en organisaties efficiënter te maken in wat ze doen.

Waarnemend ISO Secretaris-generaal Kevin McKinley legt uit: "ISO 9001 stelt organisaties in staat zich aan te passen aan een veranderende wereld. Het vergroot het vermogen van een organisatie om haar klanten tevreden te stellen en zorgt voor een coherente basis voor groei en aanhoudende succes. "

Nieuwe structuur

De verplichte nieuwe ‘high level structure’ (HLS) voor managementsysteemnormen geeft de structuur en kerneisen die alle ISO-normen voor managementsystemen moeten adopteren. De afstemming met andere managementsystemen wordt eenvoudig mogelijk volgens het zogenoemde ‘plug-in’ model. Hiermee wordt het geïntegreerde gebruik van die normen vereenvoudigd.

Aan de herziening van dé norm onder de normen is door deskundigen uit 95 deelnemende landen ruim drie jaar gewerkt. Parallel is gewerkt aan de herziening van ISO 9000 met de grondbeginselen en de verklarende woordenlijst.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.nen.nl/denieuweiso.
Voor inhoudelijke informatie over deze norm of over het normalisatieproces: Debora van der Tas, consultant Managementsystemen, telefoon (015) 2 690 216 of debora.vandertas@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze norm of over het normalisatieproces: Debora van der Tas, consultant Managementsystemen.

(015) 2 690 216

debora.vandertas@nen.nl

Top normen Managementsystemen

Download gratis gids