Gratis gids ‘De nieuwe ISO-normen - Duurzame verandering in managementsystemen’

26-05-2014 De ISO-normen voor managementsystemen, zoals ISO 9001 en ISO 14001, worden ingrijpend herzien. Om de markt voor te bereiden op de nieuwe ISO-normen publiceert NEN een gratis gids ‘De nieuwe ISO-normen - Duurzame verandering in managementsystemen’. De gids is kosteloos te downloaden in de NEN Shop.

In de gids ‘De nieuwe ISO-normen - Duurzame verandering in managementsystemen’ vind je de Nederlandse vertaling van de kerneisen van de nieuwe managementsysteemnormen, veel achtergrondinformatie over de ontwikkeling, inhoud en bedoeling ervan en veelgestelde vragen en antwoorden. Hiermee kan je alvast aan de slag gaan en je verdiepen in de belangrijkste thema’s van de nieuwe ISO-normen.

Waarom een nieuwe structuur voor de nieuwe ISO-normen?

Succesvol ondernemen in de 21e eeuw vereist een goede oriëntatie op de omgeving waarin u opereert en op de eisen, wensen en verwachtingen van uw stakeholders, het tonen van leiderschap, een goede inrichting van uw organisatie en bedrijfsprocessen, inzicht in de risico’s die u moet beheersen en de kansen die u kunt benutten, en last but not least competente en gemotiveerde medewerkers. Managementsystemen die zijn gebaseerd op internationale normen zoals ISO 9001 en ISO 14001, helpen om aan deze voorwaarden te voldoen. Ze moeten dan wel met hun tijd meegaan.

De normen voor managementsystemen krijgen daarom een nieuwe structuur. Ze worden in het vervolg ontwikkeld volgens een ‘plug-in model’, waardoor u uw managementsysteem modulair kunt uitbreiden en verdiepen. De kern van dit model is de High Level Structure (HLS), een basistekst met kerneisen waaraan alle managementsystemen minimaal moeten voldoen. Hierdoor kunnen managementsystemen beter met elkaar worden geïntegreerd.

Meer informatie en bestellen

De NEN-gids ‘De nieuwe ISO-normen - Duurzame verandering in managementsystemen’ is kosteloos te downloaden in de NEN Shop. Een exemplaar van de gids per post ontvangen is ook mogelijk, dan betaalt u wel de verzendkosten.

Meer informatie over de nieuwe ISO-normen: www.nen.nl/denieuweiso.

Eerder door u bekeken

Bijspijkeren op topsnelheid?

Top normen Managementsystemen

Download gratis gids