Internationale bijeenkomst ISO 26000 op exotische locatie

16-09-2014 Op 6 en 7 oktober as. vindt een internationale bijeenkomst plaats over ISO 26000 op een wel heel exotische locatie, namelijk Bali. Deze tweede Internationale Open Forum (IOF) bijeenkomst over ISO 26000 wordt georganiseerd door onze zusterorganisatie uit Indonesië (BSN) en is een initiatief van de PPO, de Post Publication Organisation van ISO 26000. Het doel van dit IOF is om ervaringen uit te wisselen over de toepassing van ISO 26000 en het delen van de laatste ontwikkelingen op het gebied ISO 26000.

Vanuit Nederland zullen twee sprekers deelnemen aan deze bijeenkomst: Hans Kröder en Ingeborg Boon. Hans Kröder, lid van de Normcommissies MVO en PPO SAG (de strategische advies groep van de PPO) zal een presentatie geven met de resultaten van de Systematic Review van ISO 26000. Ook zal hij een toelichting geven op een aantal vervolgstappen, zoals de verbinding met internationale initiatieven zoals OECD en ISO 26000 en het ontwikkelen van een mondiale basis training voor ISO 26000.

Ingeborg Boon zal een toelichting geven op de laatste ontwikkelingen omtrent de samenwerking met Frankrijk, Zweden en Nederland voor een internationale zelfverklaring (erkenning van MVO). Bovendien zal ze stil staan bij de recente stand van zaken met betrekking tot de nieuwe richtlijn duurzaam inkopen.

Het Forum biedt daarnaast ook gelegenheid voor discussie. Na iedere sessie over een bepaald thema, dat door aan aantal sprekers is toegelicht, volgt een discussie met de deelnemers in kleinere groepjes. Uiteindelijk hopen we een aantal vervolgstappen en/of doelstellingen te definiëren die we gezamenlijk als mondiaal ISO 26000 team kunnen oppakken.

Programma

Het programma IOF 6-7 oktober 2014.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met NEN Milieu & Maatschappij, telefoon (015) 2 690 303 of e-mail milieuenmaatschappij@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Bijspijkeren op topsnelheid?

Top normen Managementsystemen

Download gratis gids