Introductie-evenement ISO 19011: ‘Auditing in beweging’

15-05-2018 De herziening van ISO 19011, de richtlijn voor het uitvoeren van interne audits van managementsystemen, is bijna gereed. Naar verwachting wordt deze komende zomer gepubliceerd. Voor NEN aanleiding om op donderdag 20 september een evenement te organiseren: ‘Auditing in beweging’.

Organisaties moeten voor steeds meer onderwerpen en stakeholders aantonen dat ze hun zaken op orde hebben en in staat zijn om voortdurend betere prestaties te leveren. (Interne) audits worden daarmee steeds belangrijker. Door een goede uitvoering en rapportages met resultaten te maken in taal die het management begrijpt en aanspreekt, krijgen managementsystemen meer toegevoegde waarde.

Informatie, inspiratie en ‘how to’

Deelnemers kunnen hun eigen programma samenstellen en zo uit de dag halen wat ze zelf nodig hebben. Na afloop heeft iedereen de kennis en praktische handvatten om vol energie en zelfvertrouwen aan de slag te gaan met audits die impact hebben.

Thought leaders en topconsultants delen hun kennis, verrassende inzichten en avontuurlijke perspectieven. Experts gaan samen met de deelnemers aan de slag met praktisch toepasbare technieken en inzichten.

Voor wie?

‘Auditing in beweging’ is bedoeld voor alle KAM-managers, auditteamleiders en hun teams en externe (certificatie-)auditors die relevant willen zijn als auditor en impact willen hebben met hun auditresultaten. Ook toezichthouders worden van harte uitgenodigd.

Aanleiding herziening

Belangrijke reden voor herziening van ISO 19011 is de nieuwe structuur en kerninhoud (HLS - High Level Structure) van alle managementsysteemnormen waarop audits worden uitgevoerd. ISO 19011 sluit nu beter aan op de HLS en besteedt daarom meer aandacht aan aspecten als het auditen van risicogebaseerd denken, leiderschap en procesmanagement.

Vanuit Nederland is een zeer actieve bijdrage geleverd aan de herziening van deze norm.

Aanmelden en programma

‘Auditing in beweging’ vindt plaats op donderdag 20 september in het Beatrixgebouw in Utrecht. Het gehele programma en aanmelden gaat via www.nen.nl/congresiso19011.

Voor vragen over het programma kunt u contact opnemen met Joyce Marijnissen, productmanager via Evenementen, evenementen@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie, neem contact op met Joyce Marijnissen, productmanager

evenementen@nen.nl

Top normen Managementsystemen

Download gratis gids