Lancering ISO 55000-normenserie voor asset management: 12 maart introductieseminar

17-02-2014 De wereldwijde norm voor asset management geeft eigenaren van kapitaalgoederen (‘asset owners’) een instrument in handen om hun ‘assets’ op een doelmatige, duurzame en kosteneffectieve wijze te beheren, afgestemd op de behoeften van de stakeholders. Het belang van deze nieuwe normenserie voor Nederland wordt onderstreept door het ministerie van Economische Zaken.

Op 12 maart 2014 organiseert NEN een seminar over de ISO 55000-serie in de Jaarbeurs te Utrecht. Namens minister Kamp zal drs. M.E.P. (Mark) Dierikx, directeur-generaal Energie, Telecom en Mededinging bij het ministerie van Economische Zaken, tijdens het seminar de eerste Nederlandse vertaling van de nieuwe ISO 55000-serie in ontvangst nemen.

Belang ISO 55000-serie

De nieuwe norm voor asset management draagt bij aan grotere effectiviteit en efficiëntie van de bouw, het gebruik en het onderhoud van procesinstallaties, havens, wegen, dijken, sluizen en vastgoed. Per saldo helpen de ISO 55000-normen de asset owners bij het verlagen van de risico’s en verhogen van de veiligheid. Dienstverlenende instanties kunnen met behulp van de normen hun servicelevels verbeteren. Ook faciliteren de nieuwe normen de ontwikkeling van de benodigde competenties en vaardigheden van werknemers die betrokken zijn bij asset management. Ten slotte kan het (overheids)toezicht effectiever worden ingericht en de toezichtlasten worden verminderd.

Programma

Tijdens het introductieseminar wordt de nieuwe normenserie uitgebreid toegelicht door diverse asset owners die met de dagelijkse praktijk rond asset management van doen hebben. Vraagstukken zoals ‘hoe wordt asset management gebaseerd op de complete bedrijfsdoelstellingen en ondernemingsstrategie?’ en ‘hoe wordt asset management geïntegreerd in de algemene bedrijfsvoering?’ komen aan de orde. Verder worden risicomanagement en de rolverdeling als praktijkthema’s van asset management toegelicht. Via een interactief plenair forum delen forumleden hun ervaringen op de genoemde thema’s en krijgen deelnemers handvatten aangereikt en de mogelijkheid tot het spiegelen van de eigen ervaring met asset management aan die in andere sectoren.

Doelgroep

Het seminar richt zich op de sectoren waar toepassing van asset management al gemeengoed is, zoals (rijks-)vastgoed, industrie, energiesector/netbeheerders, infrasector, watersector en provincie/gemeenten. Leidinggevenden en professionals in deze sectoren – vanuit de rollen asset owner, asset manager, service provider en toezichthouder – vormen de doelgroep van het seminar.

Aanmelden

Meer informatie over het seminar en een volledig overzicht van de workshops vindt u op de evenementenpagina. U kunt zich ook direct registreren.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie over de ISO 55000-serie: Noura el Guennouni, consultant Business Development.

(015) 2 690 429

noura.elguennouni@nen.nl

Bijspijkeren op topsnelheid?

Top normen Managementsystemen

Download gratis gids