Masterclass voor QHSE-professionals

27-02-2020 Op 27 mei organiseert NEN een Masterclass ‘Kwaliteitsmanagement en organisatiestrategie voor de QHSE-professional’. Deskundigen uit het vakgebied laten zien hoe veelgebruikte managementtheorieën kunnen worden ingezet. Om managementsystemen zo beter te laten aansluiten bij de dynamische context van een organisatie en de strategische koers van de directie.

De nieuwe ISO-normen, gebaseerd op de High Level Structure (HLS) vragen om een betere koppeling tussen het managementsysteem en de strategische richting van de organisatie. De QHSE-manager speelt een belangrijke rol bij de koppeling van de organisatiestrategie met de operatie. Zij moet een verbindende schakel vormen, meer strategisch denken en de taal van de directie leren spreken. Daar heeft de QHSE-manager nieuwe kennis en competenties voor nodig.

Want hoe zet je de strategie, zoals de directie die voor ogen heeft, om in praktische uitvoering? Een strategie waarbij het ook nog eens niet alleen gaat om de beheersing van de eigen organisatie, maar om de gehele supply chain waar de organisatie van afhankelijk is. Dat is niet meer alleen een kwestie van implementeren van een managementsysteem. Of meerdere. Het is niet meer alleen een kwestie van procedures opstellen en handboeken schrijven. Het gaat verder.

Deze uitdagingen vragen van de QHSE-manager nieuwe vaardigheden en competenties. Zoals het inzetten van instrumenten en bewezen managementtheorieën op terreinen als leiderschap, verander- en verbetermanagement, procesmanagement en organisatiestrategie. Zodat de QHSE-manager de managementsystemen zo kan inrichten dat ze daadwerkelijk aansluiten op de strategische richting van hun organisatie en ze volmondig commitment krijgen vanuit de directiekamer.

Bekijk het programma van de Masterclass ‘Kwaliteitsmanagement en organisatiestrategie voor de QHSE-professional’.

Je zult maar QHSE-manager zijn: Hoe overleef ik de toekomst?

Tijdens de masterclass krijgt u als KAM-/QHSE-manager concrete antwoorden op vragen als:

  • Hoe vergroot ik mijn persoonlijke effectiviteit als KAM-/QHSE-manager?
  • Hoe kan ik beter inspelen op een veranderende omgeving en het managementsysteem daarop afstemmen?
  • Hoe kan ik bij de uitvoering van het managementsysteem en de operationele procesbeheersing beter aanhaken bij de strategie van mijn organisatie?
  • Hoe vergroot ik de effectiviteit en flexibiliteit van mijn managementsysteem en daarmee van mijn organisatie?
  • Hoe creëer ik de benodigde ondersteunende cultuur voor kwaliteitsmanagement?
  • Hoe geef ik systematisch inzicht in de risico’s en kansen in de bedrijfsvoering?

Programma en aanmelden

Bekijk het programma van de Masterclass ‘Kwaliteitsmanagement en organisatiestrategie voor de QHSE-professional’.

Neem voor meer inhoudelijke informatie contact op met Joyce Marijnissen, joyce.marijnissen@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Meer inhoudelijke informatie over de NEN Masterclass 'Kwaliteitsmanagement en organisatiestrategie'

joyce.marijnissen@nen.nl

Top normen Managementsystemen

Download gratis gids