NEN Whitepaper ISO 45001 en VCA: Het verschil tussen ‘wat en ‘hoe’

12-07-2018 In de eerste helft van 2018 is zowel ISO 45001 ‘Managementsystemen voor gezond en veilig werken’ als een nieuwe versie van de Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers (VCA) gepubliceerd. Beide normen richten zich op het verminderen van risico’s op het gebied van gezondheid en veiligheid op het werk.

Deels overlappen deze normen, maar er zijn ook verschillen. ISO 45001 richt zich op wat er geregeld moet worden, terwijl VCA de focus legt op hoe dit moet gebeuren. Voor u erg handig om te weten, en u leest er in deze whitepaper meer over.

De whitepaper behandelt de achtergronden van beide normen en schetst de meest karakteristieke verschillen. De whitepaper wil bedrijven inzicht geven in de inhoudelijke verschillen om desgewenst een onderbouwde keuze te kunnen maken voor één van de twee normen. In de praktijk geldt, zeker voor bedrijven die werkzaamheden verrichten in opdracht van of op het terrein van opdrachtgevers, dat zij een norm door hun opdrachtgever opgelegd kunnen krijgen als prekwalificatie-eis. Ook voor opdrachtgevers is deze whitepaper handig. Het wil hen inzicht geven in de overeenkomsten en verschillen tussen beide normen.

Download whitepaperMeer informatie

Voor informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: Stephanie Jansen, consultant Industrie & Veiligheid, telefoon (015) 2 690 180 of e-mail iv@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie over ISO 45001 en normontwikkeling kunt u contact opnemen met Stephanie Jansen, consultant Industrie & Veiligheid.

iv@nen.nl

015 2 690 180

Top normen Managementsystemen

Download gratis gids