Nederlanders kopen opnieuw meer online

16-09-2013 Op nu.nl staat dat, ondanks de recessie, Nederlanders het afgelopen half jaar weer meer geld hebben uitgegeven op internet. De onlineshopper krijgt steeds meer vertrouwen in het online shoppen en komt daardoor steeds vaker terug. Online shoppen is onlosmakelijk verbonden met online transacties. Hoe zorg je er als webwinkelier voor dat transacties op jouw website veilig kunnen plaatsvinden?

In juni dit jaar is NEN-ISO 10008 ‘Quality management - Customer satisfaction - Guidelines for business-to-consumer electronic commerce transactions’ als Nederlandse norm aanvaard. Het toepassen van deze norm zorgt ervoor dat geen dingen over het hoofd gezien worden als je als organisatie op een verantwoorde manier online verkoop wilt aanbieden. Onder andere Thuiswinkel.nl, de Consumentenautoriteit, het Europees Consumenten Centrum en enkele branches met webshops als klant zijn op de hoogte van deze norm.

Toepassing van NEN-ISO 10008 leidt tot verbetering en bevordering van de nationale, Europese en wereldwijde internethandel, met voordelen voor alle betrokken partijen. Webwinkeliers kunnen door toepassing van de norm hun processen beter beheersen en afstemmen op de wensen van de consument. De norm beschrijft richtlijnen voor de planning, het ontwerp, de ontwikkeling en implementatie en het onderhoud en verbeteren van effectieve en efficiënte business-to-consumer (B2C) handelstransacties. Het is toepasbaar voor elke organisatie betrokken bij B2C ECT (business-to-consumer electronic commerce transaction), ongeacht grootte, type en activiteit(en). Hierdoor neemt de klanttevredenheid en het klantvertrouwen toe; een stimulans voor de hele e-commerce markt.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze norm of het normalisatieproces kunt u contact opnemen met Annemarie de Jong, consultant Managementsystemen.

015) 2 690 239

annemarie.dejong@nen.nl

Bijspijkeren op topsnelheid?

Top normen Managementsystemen

Download gratis gids