Onderzoek ISO 9001 en risico-gebaseerd denken

11-03-2019 Sinds vorig jaar moeten alle ISO 9001 gecertificeerde bedrijven voldoen aan de nieuwe ISO 9001:2015 norm. In deze norm is voor het eerst risico-gebaseerd denken expliciet opgenomen. Vanuit NEN en de Nederlandse normcommissie is de vraag gekomen hoe bedrijven om zijn gegaan met risico-gebaseerd denken in hun kwaliteitsmanagement-systeem, en of de introductie van risico-gebaseerd denken een meerwaarde vormt voor bedrijven.

Welke impact heeft dat voor uw managementsysteem en wat kunt u ermee?

Vanuit de Erasmus Universiteit Rotterdam schrijft een masterstudent haar scriptie over ISO 9001:2015. Zij is op zoek naar bedrijven die mee willen werken aan het onderzoek, door hun ervaringen met risico-gebaseerd denken en ISO 9001 te delen in een interview.

Waarom zou u meedoen?
Door mee te helpen met het onderzoek, helpt u de kennis over hoe bedrijven omgaan met ISO 9001 te vergroten. Met deze kennis kan de Nederlandse normcommissie nog beter de belangen van Nederlandse bedrijven vertegenwoordigen bij ISO, als ISO 9001 weer onder revisie komt. Alle informatie die u geeft wordt uiteraard anoniem verwerkt in het onderzoek.

Doe mee en geef u op!
Wilt u meedoen met het onderzoek, of meer informatie? Neem dan contact op met Catja Coone, via catja.coone@nen.nl of bel 015 2 690 459.

Eerder door u bekeken

Top normen Managementsystemen

Download gratis gids