Risicoleiderschap - Doelgericht omgaan met onzekerheden

28-08-2018 Risico’s gaan niet alleen de risico- of de managementsysteemmanager aan, maar iedereen in elke organisatie. En het omgaan met risico’s kan vele malen krachtiger dan we nu doen. Op 16 oktober 2018 laat risico-expert Martin van Staveren, tijdens een presentatie van zijn boek 'Risicoleiderschap', zien dat onzekerheden aan de basis van risico’s én kansen liggen.

Over risicomanagement bestaan opmerkelijke opinies: het is ingewikkeld, het is duur, het is een invuloefening, het kost veel tijd en het levert weinig op. Dit klopt voor veel vormen van het gebruikelijke, conventionele risicomanagement, dat zo slechts de illusie van controle levert. Je kan risicomanagement ook anders zien: als gestructureerde, expliciete en realistische aanpak om je doelen te verwezenlijken, ondanks of dankzij risico's.

Risico-expert Martin van Staveren laat in zijn boek 'Risicoleiderschap - Doelgericht omgaan met onzekerheden' zien dat onzekerheden aan de basis van risico’s én kansen liggen. Hij beschrijft op zijn eigen, toegankelijke wijze hoe je deze onzekerheden doelgericht oppakt door risico’s reëel in te schatten, maar vooral ook door de kansen te zien … en te grijpen.

Martin van Staveren is een gewaardeerd docent van NEN op onze risicomanagement-opleidingen. Tijdens deze boekpresentatie hoort u direct van Martin zelf, welke waarde risicoleiderschap u kan bieden.

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie over en aanmelden voor de boekpresentatie ‘Risicoleiderschap - Doelgericht omgaan met onzekerheden’ met Martin van Staveren op www.nen.nl/boekpresentatierisicoleiderschap.

Eerder door u bekeken

Top normen Managementsystemen

Download gratis gids