eLearning voor het MKB ontwikkeld

02-07-2015 Er zijn zo’n 20 miljoen kleine en middelgrote (MKB) bedrijven in Europa, die meer dan 80 miljoen werknemers in dienst hebben. Toch spelen deze bedrijven geen leidende rol bij het ontwikkelen en toepassen van normen. CEN en CENELEC hebben daarom eSME ontwikkeld, een eLearning tool die MKB-bedrijven aanmoedigt deel te nemen aan normalisatie om zo de best mogelijke business kansen te creëren.

eSME geeft MKB-bedrijven beter inzicht in hoe het gebruik van normen voordelen kan opleveren voor de business en hoe zij de juiste normen kunnen vinden en gebruiken. Ook worden ze op de hoogte gebracht van hoe ze meer informatie kunnen krijgen via nationale normalisatie-instituten en hoe ze de inhoud van toekomstige normen kunnen beïnvloeden.

Normen en normalisatie in zes modules

eSME bestaat uit zes modules die de aparte onderdelen van normalisatie toelichten en is in 23 talen beschikbaar:

  • Wat zijn normen en wat betekenen ze voor mijn bedrijf?
  • Wie maken normen en hoe worden ze ontwikkeld?
  • Waarom moet ik normen gebruiken?
  • Wat zijn mijn voordelen door aan normontwikkeling mee te doen?
  • Hoe vind ik een norm en hoe pas ik de norm toe?
  • Hoe kan ik de inhoud van de norm beïnvloeden?

Elke module begint met een overzicht van leerdoelen, gevolgd door een animatie die het onderwerp aan de hand van een concrete situatie toelicht. Vervolgens wordt extra informatie met betrekking tot het onderwerp gegeven. Elke module wordt afgesloten met een test, en indien gewenst kan er een certificaat worden geprint. Ook is er een extra module die case studies over de voordelen van deelname aan normontwikkeling en het gebruik van normen geeft.

Meer informatie

Lees meer over deze eLearning tool in de brochure ‘Standardization for Small and Medium Enterprises’ of bekijk de MKB-pagina.
Voor inhoudelijke informatie: Public Affairs, telefoon (015) 2 690 146 of e-mail mkb@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Bijspijkeren op topsnelheid?

Top normen Managementsystemen

Download gratis gids