Groen licht voor vertaling NEN-EN-ISO 15189

14-03-2013 NEN Medische technologie start met de Nederlandse vertaling van NEN-EN-ISO 15189 ‘Medische laboratoria - Bijzondere eisen voor kwaliteit en competentie’ en streeft naar publicatie in de zomer van 2013.

Noodzaak vertaling

Er wordt gestreefd naar één officiële vertaling, met een groot draagvlak. De norm wordt gezien als een belangrijke tool om aan te tonen dat een medisch laboratorium voldoet aan kwaliteitseisen. In Nederland is er een transitie gaande richting accreditatie volgens NEN-EN-ISO 15189.

Begeleiding van het proces

De vertaling wordt (financieel) mogelijk gemaakt door de wetenschappelijke verenigingen en een adviesbureau. NEN is neutraal in het proces en begeleidt de totstandkoming van de norm. Hiertoe zal regelmatig terugkoppeling plaatsvinden naar de beroepsgroep. Middels communicatie via de wetenschappelijke verenigingen, maar ook via onze eigen website zal regelmatig een update worden gepubliceerd. Bent u lid van NVKC, NVMM, KLEM, FNT, NVVP, NVZA of CMI? Dan wordt u geïnformeerd door uw wetenschappelijke vereniging en kunt u uw interesse in de vertaling met de vereniging afstemmen.

Kom ook naar de masterclass!

Masterclass NEN-EN-ISO 15189 'De norm verklaard' is bestemd voor vak deskundigen, leidinggevenden, interne auditoren, kwaliteitsfunctionarissen en –coördinatoren van medische laboratoria. Ook aan de andere kant betrokkenen/geïnteresseerden in kwaliteitsmanagement van medische laboratoria zijn welkom om zich aan te melden.

Meer informatie en aanmelden voor de masterclass

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op.

(015) 2 690 318

advies.medisch@nen.nl