Informatiebijeenkomst normcommissie 'Tandheelkunde' over nieuwe wet- en regelgeving en impact

15-06-2016 Op 30 augustus aanstaande vanaf 15.00 uur vindt een informatiebijeenkomst plaats van de normcommissie 'Tandheelkunde'. Deze bijeenkomst staat in het teken van de nieuwe wet- en regelgeving voor medische hulpmiddelen en de (mogelijke) impact voor de tandheelkunde. Gastspreker is de heer Erik Vollebregt (Advocaat, Axon Lawyers). Iedere belanghebbende en geïnteresseerde partij is welkom om deel te nemen aan de bijeenkomst.

De normcommissie 'Tandheelkunde' heeft op 29 maart 2016 gesproken over de nieuwe wet-en regelgeving voor medische hulpmiddelen, die naar verwachting binnenkort wordt gepubliceerd. Er werd met name gesproken over de (mogelijke) veranderingen die gevolgen kunnen hebben voor de tandheelkunde.

Verantwoordelijkheid fabrikanten

Het gaat om veranderingen in de toepassing van de Medical Device Regulation (MDR) die tandarts en tandtechnische laboratoria in een andere rol kunnen plaatsen op het gebied van de CE-markering. De vraag is welke verantwoordelijkheid de fabrikant heeft in de nieuwe wet- en regelgeving en of er een verandering plaatsvindt op het gebied van verantwoordelijkheid van het laboratorium en de tandarts.

Deze veranderingen hebben de normcommissie 'Tandheelkunde' doen besluiten een informatiebijeenkomst te organiseren om de komende wijzigingen te introduceren en de mogelijkheid te bieden om de consequenties voor onze sector te bepreken.

Informatie of aanmelden

Voor vragen en/of informatie over de informatiebijeenkomst kunt u contact opnemen met het secretariaat NEN Zorg & Welzijn, Marian van Loenen, (015) 2 690 342 of Ellen Drop, e-mail zw@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op.

(015) 2 690 318

advies.medisch@nen.nl