Meepraten over normen voor Medische hulpmiddelen – Horizontale onderwerpen

03-02-2016 De NEN-normcommissie 301002 'Medische Hulpmiddelen – Horizontale onderwerpen' is per 1 januari heringericht. In de normcommissie worden alle horizontale onderwerpen besproken binnen het kader van medische hulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan kwaliteitsmanagement, risicomanagement, symbolen en Post Market Surveillance. De eerstvolgende vergadering vindt plaats op 25 februari in Utrecht. Geïnteresseerden zijn welkom op deze vergadering.

Primaire taak voor deze normcommissie is het volgen van de internationale normontwikkeling van de horizontale onderwerpen voor medische hulpmiddelen. Leden volgen actief de inbreng van de Nederlandse standpunten op het werkprogramma van de Europese technische commissie CEN/CLC/TC3 'Quality management and corresponding general aspects for medical devices' en de mondiale technische commissie ISO/TC 210 'Quality management and corresponding general aspects for medical devices'. Secundaire taak is het beoordelen van nieuwe internationale ontwikkelingen op relevantie, de impact voor de Nederlandse markt en, indien nodig, hiervoor activiteiten ontplooien.

De normcommissie komt in februari bijeen om onder andere de mogelijke herziening van de norm ISO 14971 'Medische hulpmiddelen - Toepassing van risicomanagement voor medische hulpmiddelen' te bespreken en de ISO activiteit op het vlak van Post Market Surveillance dat door Nederland wordt geleid.

Aanmelding

Bent u geïnteresseerd in deelname aan de vergadering op 25 februari? Dan kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen aan NEN Zorg & Welzijn, Ellen Drop, ellen.drop@nen.nl . Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Shirin Golyardi, consultant Zorg & Welzijn, telefoon (015) 2 690 313 of e-mail: shirin.golyardi@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op.

(015) 2 690 318

advies.medisch@nen.nl