Nederlands Technische Afspraak voor bed(wand)systemen

21-11-2019 Begin 2020 start een projectgroep met het opstellen van een Nederlands Technische Afspraak (NTA) voor bed(wand)systemen, waar elektra, data en medische gassen samen komen zoals in pendels en bedwandgoten. NEN nodigt betrokken partijen en experts op dit gebied uit om mee te praten over de inhoud van deze NTA. Geïnteresseerde partijen kunnen dit tot 10 januari 2020 kenbaar maken.

De NTA is een initiatief van de Expertgroep Medische Gassen. Het voornemen is om in de NTA ook te verwijzen naar relevante normen, zoals NEN-EN-ISO 11197, NEN-EN-ISO 7396-1 en NEN 1010. Daarnaast is er ook een link naar de Wet op medische hulpmiddelen. De NTA helpt installateurs de normen toe te passen en biedt hen handvatten voor de praktijk.

Oproep

De Expertgroep Medische Gassen bestaat uit verschillende belanghebbende partijen. Zij geven aan dat er behoefte is om uit te breiden met experts die ervaring hebben in het veld. Installateurs en architecten zijn welkom, maar voor een zo breed mogelijke vertegenwoordiging in de expertgroep roepen we ook aannemers en fabrikanten/leveranciers op om het draagvlak en daarmee ook de toepassing van het document te vergroten.

Aanmelden

Geïnteresseerde partijen die mee willen werken aan de totstandkoming van deze NTA kunnen dit tot uiterlijk 10 januari 2020 bij NEN kenbaar maken door een e-mail te sturen aan zw@nen.nl. De opstartvergadering is op 11 februari 2020. Streven is om uiterlijk eind 2020 de NTA te publiceren.

Meer informatie

Voor informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: Saliha Lalout, Consultant Zorg & Welzijn, telefoon 015 2 690 318 of e-mail zw@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op.

(015) 2 690 318

advies.medisch@nen.nl