Norm voor pijpleidingsystemen medische gassen ter stemming

13-08-2013 Het normontwerp van de internationale norm ISO/DIS 7396-1 'Medical gas pipeline systems - Part 1: Pipeline systems for compressed medical gases and vacuum' is gepubliceerd en staat tot 23 oktober 2013 open voor commentaar. Ziekenhuizen, apothekers, fabrikanten en installateurs hebben allen met deze belangrijke norm te maken.

De nationale expertgroep Medische gassen en vacuüm distributiesystemen volgt de ontwikkelingen van de norm en levert commentaar en een stemadvies namens Nederland. Indien u geen deel uitmaakt van deze groep, maar wel een duidelijke visie heeft over wat er aangepast dient te worden dan kunt u dit kenbaar maken voor bij de secretaris van de expertgroep. Op 6 september 2013 komt de expertgroep bijeen om de commentaren op het normontwerp te bespreken.

EN ISO 7396-1

De toepassing van EN ISO 7396-1 Medical gas pipeline systems — Part 1: Pipeline systems for compressed medical gases and vacuum zorgt in de praktijk voor belangrijke vragen. De norm specificeert eisen voor zowel het ontwerp, de installatie, werking, prestaties, documentatie, het testen en de inbedrijfstelling van pijpleidingsystemen voor medische gassen en vacuüm distributiesystemen. Het is een sectorspecifieke norm die op tal van gassen binnen zorginstellingen van toepassing is. Bekijk een uitgebreide omschrijving van het aandachtsgebied van de norm.

Informatie

Voor meer informatie over de expertgroep of over dit onderwerp: secretaris van de expertgroep, Marieke van 't Root, e-mail marieke.vantroot@nen.nl of telefoon (015) 2 690 103.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op.

(015) 2 690 318

advies.medisch@nen.nl