Normcommissie ‘Elektro-akoestiek en ultrageluid’ weer internationaal laten deelnemen

17-12-2013 Op het gebied van elektro-akoestiek en ultrageluid worden vele internationale normen ontwikkeld. De Nederlandse normcommissie ‘Elektro-akoestiek en ultrageluid’ is de laatste jaren echter steeds minder actief waardoor Nederlandse vertegenwoordiging minimaal geworden is. NEN onderzoekt of de innovatieve ontwikkelingen vanuit Nederland gekoppeld kunnen worden aan de internationale activiteiten en organiseert op 27 februari een informatiebijeenkomst voor belanghebbenden.

Op het gebied van elektro-akoestiek en ultrageluid blijft men, zowel nationaal als internationaal constant innoveren. Bedrijven werken steeds meer samen met zorginstellingen om de ontwikkelingen van bijvoorbeeld echografieën verder te bevorderen. Dit in het kader van meer efficiëntie en het gebruiksvriendelijk maken van deze apparatuur. Normen kunnen bijdragen aan dit proces. NEN wil daarom nagaan op welke wijze de normcommissie in 2014 een doorstart kan maken.

Informatiebijeenkomst

Bent u leverancier, fabrikant, zorgverlener of op een andere manier betrokken bij elektro-akoestiek en/of ultrageluid, meld u dan aan voor de informatiebijeenkomst op 27 februari om 15.00 uur bij NEN in Delft. Zie hier het programmma.

De bijeenkomst is gericht op (de veranderende) wet- en regelgeving en normen voor ultrageluid en elektro-akoestiek. Het werkprogramma van de normcommissie wordt doorgenomen en nagegaan wordt of het wenselijk is om de normcommissie te splitsen in de volgende expertgroepen:

  • Een expertgroep elektro-akoestiek;
  • Een expertgroep ultrageluid.

Achtergrond

Echografie (door ultrageluidgolven) wordt in de zorg voor verschillende doeleinden gebruikt. Van diagnose en behandeling tot aan patiëntbewaking; door innovatieve ontwikkelingen biedt de huidige echografie veel mogelijkheden. Echografie-apparaten moeten voldoen aan de huidige normen en zijn toegesneden op de omgeving waarin ze worden gebruikt.

Eerder door u bekeken

Voor meer informatie en aanmelding voor de informatiemiddag kunt u contact opnemen met Ellen Drop.

(015) 2 690 342

ellen.drop@nen.nl

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op.

(015) 2 690 318

advies.medisch@nen.nl