Oproep aan experts om mee te werken aan een ISO-norm voor klinische performance studies voor IVD hulpmiddelen

27-11-2015 ISO roept experts op het gebied van IVD hulpmiddelen op om mee te werken aan een norm voor klinische performance studies. De oproep is met name gericht aan medische laboratoria, de industrie, overheidsorganisaties en/of accreditatieorganisaties. Geïnteresseerden kunnen zich tot 15 januari 2016 melden bij NEN.

De oproep van ISO gaat over de ontwikkeling van de norm ISO/NP ‘In vitro diagnostic medical devices - Clinical performance studies involving specimens from human subjects - Good study practice’. Experts die actief zijn in clinische performance studies voor medische hulpmiddelen, medewerkers van medische laboratoria, de industrie, overheidsorganisaties en/of accreditatieorganisaties zijn welkom om deel te nemen. De ontwikkeling van de norm zal naar verwachting 36 maanden duren, met als streven om het document in november 2018 af te ronden.

NEN en ISO

Om mee te kunnen werken aan deze norm, is deelname aan de normcommissie IVD noodzakelijk. De Nederlandse normcommissie, is de spiegcommissie voor de normen die op dit gebied worden ontwikkeld binnen ISO. Aan deze normcommissie nemen verschillende belanghebbende partijen deel. Iedereen die belang heeft bij het onderwerp en het werkprogramma van IVD, is welkom om deel te nemen.

Informatie en aanmelding

Voor meer informatie over de normcommissie IVD en/of deelname aan de ontwikkeling van de norm over klinische performance studies, kunt u contact opnemen het secretariaat (petra.hendriks@nen.nl of 015 2690 318). Aanmelden voor het project kan tot uiterlijk 15 januari 2016.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Saliha Lalout, Consultant Medische Hulpmiddelen.

saliha.lalout@nen.nl

(015) 2 690 431

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op.

(015) 2 690 318

advies.medisch@nen.nl