Platform Duurzaamheid & Medische Hulpmiddelen van start

23-05-2019 Het Platform Duurzaamheid & Medische Hulpmiddelen is van start. Op 24 april jl. vond de oprichtingsvergadering plaats en op 15 mei jl. werd het platform gelanceerd tijdens de tweede ondertekening van de Green Deal zorg.

Op 24 april jl. heeft het platform een start gemaakt. Tijdens deze vergadering werden er een aantal belangrijke afspraken met elkaar gemaakt om stappen te zetten. De ambitie is om in 2019 al een stap te hebben gezet. De informatie wordt regelmatig gepubliceerd op de NEN website, en in de (nabije) toekomst op een website van het Platform zelf.

Missie

Het platform heeft de volgende missie: ‘Wij zorgen dat er in 2023 (inter)nationale, sector breed gedragen normen zijn voor duurzame medische hulpmiddelen. Dit doen we door praktijkervaringen op te halen, uitdagingen te benoemen en te verbinden. Want: duurzaamheid en medische hulpmiddelen zijn vanzelfsprekend met elkaar verbonden’.

Actieteams

Het Platform gaat werken met actieteams. Elk actieteam houdt zich bezig met een vraagstuk. De actieteams krijgen ondersteuning vanuit het secretariaat om onder andere vergaderingen te organiseren, maar zijn vooral zelfstandig opererend. In elke plenaire vergadering van het Platform koppelt het actieteam terug over de vorderingen. Tijdens de opstartvergadering zijn twee actieteams opgericht:

  • Actieteam Disposables
  • Actieteam Re-useables

Deelname

Het Platform is toegankelijk voor iedere belanghebbende en/of geïnteresseerde partij. Lees hier meer over de opstart van het platform. Over de voortgang wordt regelmatig gecommuniceerd om ook externe partijen te informeren. Desgewenst kan op elk moment worden aangesloten, zolang het platform actief is.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over het Platform Duurzaamheid & Medische Hulpmiddelen kunt contact opnemen met Saliha Lalout, Projectleider NEN Duurzaamheid Zorg, telefoon 015 2 690 318 of e-mail zw@nen.nl. Hier kunt u ook het verslag van de opstartvergadering opvragen.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op.

(015) 2 690 318

advies.medisch@nen.nl