Publicatie NTA ‘Matrassen bedoeld voor bedden in de zorg’

29-10-2015 De Nederlands Technische Afspraak (NTA) 8096 ‘Matrassen, bedoeld voor bedden in de zorg’ is gepubliceerd. Deze NTA beschrijft eisen die gesteld worden aan matrassen voor zorgbedden, die door de fabrikant/leverancier zijn geïdentificeerd als medisch hulpmiddel. NTA 8096 is een eerste stap om meer duidelijkheid te geven over de functionaliteit van matrassen.

NTA 8096 beschrijft de functionaliteit van het matras, na het op de markt brengen ervan. Het productieproces valt buiten het toepassingsgebied; dit is de verantwoordelijkheid van de fabrikant/leverancier. De NTA is bedoeld om duidelijkheid te geven over de performance van het matras en zo een bijdrage te leveren aan patiëntveiligheid en kwaliteit.

Eerste stap naar eenduidige afspraken

Tijdens het opstellen van NTA 8096 bleek dat een aantal onderwerpen nog niet gereed is om te worden vastgelegd in dit document. Bij de toepassing van NTA 8096 moet er rekening gehouden worden met het feit dat er ook aanvullende documenten gebruikt dienen te worden voor een aantal onderwerpen.

De projectgroep is zich bewust van het feit dat deze NTA nog niet volledig is. Mocht in de (nabije) toekomst blijken dat het wenselijk is om de NTA aan te passen en/of uit te breiden, dan kan daartoe contact worden opgenomen met NEN.

Meer informatie

De norm is te bestellen in de NEN Shop, of via de Klantenservice, telefoon (015) 2 690 391 of e-mail klantenservice@nen.nl.
Voor informatie over de verschillende normcommissies over medische hulpmiddelen en/of mogelijkheden over deelname aan normalisatie: Adviespunt NEN Zorg & Welzijn, telefoon (015) 2 690 318 of e-mail advies.medisch@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor informatie over de verschillende normcommissies en/of mogelijkheden voor deelname aan normalisatie: Adviespunt NEN Zorg & Welzijn.

(015) 2 690 318

advies.medisch@nen.nl.

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op.

(015) 2 690 318

advies.medisch@nen.nl