Vertaling ISO 15189 in het najaar verkrijgbaar

22-07-2013 NEN Medische technologie is bezig met de Nederlandse vertaling van NEN-EN-ISO 15189 ‘Medische laboratoria - Bijzondere eisen voor kwaliteit en competentie’. Verschillende belanghebbende partijen hebben zich de afgelopen maanden ingezet voor een goede vertaling in samenwerking met NEN. De vertaling zal naar verwachting in het najaar van 2013 worden gepubliceerd.

De vertaling wordt (financieel) mogelijk gemaakt door de wetenschappelijke verenigingen en een adviesbureau. NEN is neutraal in het proces en begeleidt de totstandkoming van de norm. Bent u lid van NVKC, NVMM, KLEM, FNT, NVVP, NVZA of CMI? Dan wordt u geïnformeerd door uw wetenschappelijke vereniging. Zij kunnen u informeren over de laatste versie van het document. Ook kunt u hierover contact opnemen bij de bron van het document: NEN.

NEN zal de zomer benutten om de vertaling te controleren en deze verder af te stemmen met de doelgroep. In september wordt de definitieve planning en de geplande publicatie bekend gemaakt.

Kom ook naar de masterclass!

Masterclass NEN-EN-ISO 15189 'De norm verklaard' is bestemd voor vak deskundigen, leidinggevenden, interne auditoren, kwaliteitsfunctionarissen en –coördinatoren van medische laboratoria. Ook aan de andere kant betrokkenen/geïnteresseerden in kwaliteitsmanagement van medische laboratoria zijn welkom om zich aan te melden.

Informatie en contact

Belanghebbende partijen hebben de mogelijkheid om de interesse kenbaar te maken aan NEN Medische Technologie, zodat zij op de hoogte worden gehouden en eventueel betrokken kunnen worden bij de vertaling. Contact: Saliha Lalout via e-mail advies.medisch@nen.nl en/of telefonisch (015) 2 690 250.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op.

(015) 2 690 318

advies.medisch@nen.nl