Algenwerkgroep Algen Testmethoden bijeen in Wageningen (RIKILT)

19-03-2018 Op 23 februari jl. kwamen experts van CEN Technical Committee (TC) ‘Algae’ (algen), werkgroep ‘Product Test methods’ (WG 6), voor het eerst bijeen om haar werkprogramma verder te bespreken en te concretiseren. Mogelijk is het normalisatiewerk van CEN/TC 454 ook voor u van belang, en heeft u interesse om hier (actief in één van de werkgroepen) in deel te nemen?

Werkgroep 6 ‘Product test methods’

Deze werkgroep had al een aantal keer eerder telefonisch vergaderd, en kwam nu voor het eerst fysiek bijeen, om haar werkprogramma voor de komende jaren verder te bespreken en te concretiseren. WG 6 voorzitter (convenor), Siebren van Tuinen, werkzaam bij RIKILT, organiseerde deze vergadering bij zijn instituut. Behalve experts, aanwezig uit Nederland, België, Italië en Oostenrijk, waren ook, vanuit NEN Merel Wagner (WG 6 secretaris) en Indra te Ronde (CEN/TC 454 secretaris) aanwezig. Met de aanwezigen (en een aantal werkgroepexperts uit andere landen, dat telefonisch deelnam) zijn er goede stappen gezet om te komen tot de volgende normen. De werkgroep zoekt nog aanvullende expertise bij het ontwikkelen van de drie normen:

  • CEN Standard: Determination of Algae total lipids using the Rykebosch method
  • CEN Standard: Measuring method of wet samples based on freeze drying and dry samples
  • CEN Standard: Quantification of chlorophyll

Overzicht CEN/TC 454 en werkgroepen

Via Energiemail bent u al eerder geïnformeerd over de in 2017 opgerichte CEN/TC 454. Deze CEN/TC werkt momenteel hard aan het zg. Mandaat (opdracht) om een tiental Europese CEN-normen, op het gebied van algen en algenproducten, in de komende jaren te publiceren. Ter informatie staat hieronder nog het totaaloverzicht van alle CEN/TC 454 werkgroepen:

  • CEN/TC 454/WG 1 Terminology
  • CEN/TC 454/WG 2 Identification
  • CEN/TC 454/WG 3 Productivity
  • CEN/TC 454/WG 4 Specifications for food/feed sector applications
  • CEN/TC 454/WG 5 Specifications for non-food/feed sector applications
  • CEN/TC 454/WG 6 Product test methods

Meer informatie is te vinden op www.nen.nl/algen. De Nederlandse normcommissie 310 454 ‘Algen en algenproducten’ is het normplatform dat deze activiteiten actief volgt op nationaal (Nederlands) niveau. Indien u geïnteresseerd bent in de werkzaamheden van deze normcommissie, CEN/TC 454, en normalisatie en algen/algenproducten in het algemeen en/of hoe ook u actief kunt deelnemen, neemt u gerust contact met ons op via indra.teronde@nen.nl of 015-2690406.

Eerder door u bekeken

Normen MVO / MVI

Inhoudelijke vragen over MVO en ISO 26000?

Neem voor inhoudelijke vragen over MVO en ISO 26000 contact op met NEN Milieu & Maatschappij

(015) 2 690 303

milieu&maatschappij@nen.nl


Wilt u productinformatie of een bestelling plaatsen? Neem dan contact op met NEN Klantenservice

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl

Meer MVO & Duurzaamheid