Chinese president noemt normen "gemeenschappelijke taal van de wereld"

21-09-2016 Piet-Hein Daverveldt (directeur NEN), Jelte Dijkstra (clustermanager Agrofood & Consument NEN) en Pim Bijl (Service Unit Manager NEN) namen deel aan de 39STE Algemene Leden Vergadering van ISO die van 11 tot 14 september werd gehouden in Beijing.

De vergadering werd geopend door de Minister van Kwaliteit supervisie, inspectie en quarantaine, Zhi Shuping. De President van de Volksrepubliek China Xi Jinping stuurde gedelegeerden een welkomstwoord waarin hij het belang van ISO standaardisatie onderstreepte.
Hoogtepunten van de bijeenkomst waren de goedkeuring door de ISO Council van een samenwerkingsverdrag tussen ISO en SAE International (internationale associatie van ingenieurs in aerospace en automotive sector),de toekenning door de TMB aan NEN van het secretariaat van een nieuwe Project Committee voor Chain of Custody en de verkiezing van John Walter als ISO President (2018-1019) en Bronwyn Evans als ISO VP Finance (2017-2018).

Breakout sessies waren gewijd aan Engaging Public Stakeholders, Standards for Services, nieuwe High Impact Standards en ISO Governance review. Piet-Hein heeft een aantal best practices over relatie management met overheden toegelicht in de paneldiscussie. De NEN’ers hebben nog een impromptu demonstratie geven van de door NEN ontwikkelde game 'The Big Hack' die beoogt de kennis van standaardisatie onder scholieren te bevorderen. Zo’n 30 organisaties waren aanwezig en toonden zich enthousiast. Daarnaast bood ook deze ALV een uitstekende gelegenheid om te netwerken en relaties te verstevigen.

Standaardisatie steeds belangrijkere rol

President Xi Jinping van China onderstreepte hoe 'normen de gemeenschappelijke taal zijn geworden van de wereld" in een schriftelijke boodschap in Peking gericht tot de 39ste Algemene Vergadering van de ISO. De boodschap werd geleverd door Zhi Shuping, Minister van de General Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantine (AQSIQ) van de Volksrepubliek China.

"Met de verdieping van de economische globalisering, is standaardisatie een steeds belangrijkere rol in het faciliteren van zakelijke transacties, het ondersteunen van de industriële ontwikkeling, het bevorderen van de wetenschappelijke vooruitgang en het reguleren van de sociale governance" zei hij. "Normen zijn de gemeenschappelijke taal van de wereld geworden."

Lees het volledige bericht op de website van ISO.

Eerder door u bekeken

Normen MVO / MVI

Inhoudelijke vragen over MVO en ISO 26000?

Neem voor inhoudelijke vragen over MVO en ISO 26000 contact op met NEN Milieu & Maatschappij

(015) 2 690 303

milieu&maatschappij@nen.nl


Wilt u productinformatie of een bestelling plaatsen? Neem dan contact op met NEN Klantenservice

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl

Meer MVO & Duurzaamheid