Laurentius Ziekenhuis in Roermond publiceert zelfverklaring maatschappelijk verantwoordelijke zorg

29-05-2015 Het aantal aanmeldingen voor het Publicatieplatform ISO 26000 blijft groeien en trekt diverse soorten organisaties aan. De meest recente publicatie is van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. Een ziekenhuis waarbij het verlenen van uitstekende medisch-specialistisch zorg voor haar patiënten centraal staat. Roger Kerff, stafafdelingsmanager beleidsondersteuning en staf: “We bieden onze patiënt maatschappelijk verantwoorde zorg aan zoals wij allemaal voor onszelf wensen: met aandacht, respect, optimisme en deskundigheid”.

Op het Publicatieplatform tonen organisaties met een zelfverklaring aan dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus nemen. Bovendien biedt het transparantie aan de belanghebbenden van een organisatie.

Het Laurentius Ziekenhuis laat met hun publicatie zien dat maatschappelijk verantwoorde zorg een belangrijk speerpunt is. “Met de zelfverklaring onderbouwen we gemaakte keuzes ten aanzien van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op verschillende aandachtsgebieden”, aldus Roger Kerff. De zelfverklaring helpt organisaties om een invulling te geven aan MVO en is daarmee een goed handvat om ISO 26000, dé internationale richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, vorm te geven binnen de organisatie.

Zelfverklaring

Aan de hand van de Nederlandse Praktijkrichtlijn (NPR) 9026 ‘Handleiding zelfverklaring NEN-ISO 26000’ inventariseert een organisatie wat ze reeds doet en nog kan doen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit resulteert uiteindelijk in een zelfverklaring welke gepubliceerd kan worden op het ISO 26000 Publicatieplatform.

Bekijk de zelfverklaring van het Laurentius Ziekenhuis.

Meer informatie

Lees meer over het Publicatieplatform.
Voor inhoudelijke informatie over het platform of de normcommissie MVO: Thamar Zijlstra, consultant Milieu & Maatschappij, telefoon (015) 2 690 289 of e-mail managementsystemen@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Voor inhoudelijke informatie over het platform of de normcommissie MVO: Thamar Zijlstra, consultant Milieu & Maatschappij.

(015) 2 690 289

managementsystemen@nen.nl

Normen MVO / MVI

Inhoudelijke vragen over MVO en ISO 26000?

Neem voor inhoudelijke vragen over MVO en ISO 26000 contact op met NEN Milieu & Maatschappij

(015) 2 690 303

milieu&maatschappij@nen.nl


Wilt u productinformatie of een bestelling plaatsen? Neem dan contact op met NEN Klantenservice

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl

Meer MVO & Duurzaamheid