NEN en het gebruik van Zoom

06-05-2020 NEN heeft de getroffen maatregelen van Zoom geëvalueerd en acht de applicatie veilig voor gebruik. Wij gaan dan ook door met het gebruik van Zoom ter ondersteuning van onze online vergaderingen. We zien echter ook organisaties die geen gebruik willen maken van Zoom.

NEN heeft de getroffen maatregelen van Zoom geëvalueerd en acht de applicatie veilig voor gebruik. Wij gaan dan ook door met het gebruik van Zoom ter ondersteuning van onze online vergaderingen.
We zien echter ook organisaties die geen gebruik willen maken van Zoom. Indien de organisaties de desktop client niet willen gebruiken zijn er een aantal alternatieven:

  • Inbellen via de telefoonlijn
  • De mobiele zoom applicatie gebruiken
  • De Zoom webclient gebruiken
  • Via de Skype for Business client

Als geen van deze alternatieven wenselijk is, kan er in overleg gebruik worden gemaakt van Microsoft Teams.

ZOOM – Security/privacy

Zoom neemt de beveiliging en privacy serieus en werkt continu aan verbetering. Inmiddels zijn er naar aanleiding van de berichtgeving aangaande beveiligingsproblemen bij Zoom acties ondernomen. Zo zijn er verschillende privacy/AVG-issues weggenomen en heeft Zoom aangegeven de komende maanden te gebruiken om te werken aan de robuustheid van het systeem. Hiervoor zijn verschillende programma’s gestart die de veiligheid ten goede komen.

Aanbevolen beveiligingsinstellingen

Zorg er voor dat de Zoom client geüpdatet is. Controleer dit door op “Check for updates” te klikken en eventuele updates te installeren. Dit geldt overigens voor alle applicaties die in gebruik zijn. Klik hier om de laatste versie te downloaden.


Deel geen uitnodigingen van Zoom via social media of openbare forums. Gebruik bij voorkeur geen open wifi punt om in te loggen bij Zoom, tenzij er aanvullende maatregelen zijn getroffen zoals een VPN. Deel geen schermprint van de meeting met daarin zichtbaar het meeting ID vermeld.
NEN verstuurt uitnodigingen met de basis beveiligingsinstellingen reeds ingesteld, zoals een sterk wachtwoord en geen Facebook-integratie bijvoorbeeld.

Eerder door u bekeken

Normen MVO / MVI

Inhoudelijke vragen over MVO en ISO 26000?

Neem voor inhoudelijke vragen over MVO en ISO 26000 contact op met NEN Milieu & Maatschappij

(015) 2 690 303

milieu&maatschappij@nen.nl


Wilt u productinformatie of een bestelling plaatsen? Neem dan contact op met NEN Klantenservice

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl

Meer MVO & Duurzaamheid