Uitreiking eerste exemplaar boek ‘Duurzame winst voor MKB’

11-09-2012 Op dinsdag 11 september ontving Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland, het eerste exemplaar van het boek ‘Duurzame winst voor MKB - een handig stappenplan met ISO 26000’ uit handen van de auteurs Hans Kröder en Jaap de Vries.

In het boek wordt onder andere verwezen naar de scan ISO 26000 die ook vandaag is gelanceerd en die een organisatie een gepersonaliseerd overzicht geeft van waar ze staat met het implementeren van MVO volgens ISO 26000.

Hans Kröder en Jaap de Vries dragen de visie uit dat een goede aandacht voor mens, milieu en economie in allerlei opzichten winst oplevert. Samen met het boek geven de website ‘www.duurzamewinstvoormkb.nl’ en zeven filmclips een praktisch stappenplan waarmee MKBers hun voordeel kunnen doen. Voor dit initiatief ter bevordering van duurzaam ondernemen hebben het ministerie van EL&I, MKB-Nederland, MVO Nederland, FNV en NEN de handen ineen geslagen.

Duurzaam ondernemen met ruimte voor maatwerk

Doordat het boek is gebaseerd op de nieuwe wereldwijde richtlijn voor duurzaam ondernemen (ISO 26000) biedt het ondernemers een integrale aanpak met ruimte voor maatwerk. “Vanuit het bedrijfsleven en de overheid wordt duurzaamheid steeds vaker gezien als een integraal onderdeel van het ondernemerschap”, stelt Hans Biesheuvel (MKB-Nederland). Directeur Willem Lageweg van MVO Nederland voegt hieraan toe: “ISO 26000 biedt duidelijkheid en houvast, maar duurzaamheid moet vooral in je hart zitten. Je moet er een goed gevoel over hebben”. Chris Buijink (Secretaris Generaal van ministerie van EL&I): “Duurzaam ondernemen is voor alle bedrijven belangrijk, maar vraagt om maatwerk. Grote bedrijven initiëren het via hun staven, kleinere bedrijven kunnen het in teamverband aanpakken. Dit boek is een waardevol naslagwerk met veel praktische tips.”

Als ondernemer krijg je antwoord op vragen als ‘Wat is duurzaam ondernemen nu precies?’, ‘Welke thema’s zijn van belang?’ en ‘Hoe pak ik het aan?’. Zaken als ‘Wat levert het op?’ en ‘Welke concrete tips zijn er?’ worden je aangereikt door twintig cases van bedrijven die al op weg zijn. Dit zorgt voor inspiratie voor ondernemers, door ondernemers.

Eerder door u bekeken

Normen MVO / MVI

Inhoudelijke vragen over MVO en ISO 26000?

Neem voor inhoudelijke vragen over MVO en ISO 26000 contact op met NEN Milieu & Maatschappij

(015) 2 690 303

milieu&maatschappij@nen.nl


Wilt u productinformatie of een bestelling plaatsen? Neem dan contact op met NEN Klantenservice

(015) 2 690 391

klantenservice@nen.nl

Meer MVO & Duurzaamheid