Benchmarktool van data Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden

04-09-2013 Er is sinds kort een interactieve benchmarktool waarin gegevens uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden beschikbaar zijn. De tool biedt veel mogelijkheden tot maatwerk, en er kunnen selecties gemaakt worden in te tonen resultaten.

Hoe staat het met de duurzame inzetbaarheid van werknemers? Wat zijn belangrijke arbeidsvoorwaarden voor jongeren? Hoeveel werknemers hebben te maken met agressie op de werkplek? In welke beroepen zijn de risico's op een ongeval het grootst?

Al deze vragen worden beantwoord in de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA). Deze bevat daarmee een schat aan interessante gegevens. Die zijn sinds 15 augustus beschikbaar via een interactieve benchmarktool. De vragen zijn gegroepeerd rond vier thema's: Arbeidsomstandigheden, Arbeidsmarkt, Arbeidsvoorwaarden en Arbo & Gezondheid.

Mogelijkheden

De tool biedt veel mogelijkheden tot maatwerk, zoals het maken van branchevergelijkingen. Ook kunnen selecties gemaakt worden in te tonen resultaten. Zo krijgt u precies de gegevens in beeld die u wilt zien. Daarnaast biedt de tool handige zoek- en exportfuncties.

Uitbreiden

Het ontwerp van de tool is tot stand gekomen in samenwerking met toekomstige gebruikers en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Op basis van gebruikersfeedback zal de tool op termijn verder uitgebreid worden. Ook verschijnt binnenkort een vergelijkbare tool met informatie over werkgevers (WEA).

Eerder door u bekeken