Bijeenkomst ‘Platform Industrie & Veiligheid’

10-02-2020 Op vrijdag 15 mei 2020 organiseert NEN in samenwerking met het ministerie van SZW, de bijeenkomst ‘Platform Industrie & veiligheid’. Via dit platform kunnen belanghebbenden ontwikkelingen in de industrie volgen en hun netwerk vergroten. Alle betrokkenen in de verschillende sectoren kunnen deelnemen aan de bijeenkomst.

Het Platform Industrie & Veiligheid biedt voor iedereen de mogelijkheid om de huidige ontwikkelingen in de industrie te volgen. Maar ook om kennis te delen en ieders netwerk te vergroten. Doel van het platform is om samen de actuele ontwikkelingen in standaardisatie en in de Europese en nationale wetgeving te bespreken. Het Platform Industrie & Veiligheid informeert over ontwikkelingen binnen de vakgebieden van Machinebouw, Drukapparatuur, Arbeid en ATEX.

Programma

Tijdens de informatiebijeenkomst wordt er gesproken over de actuele ontwikkelingen op het gebied van normalisatie en wetgeving voor Machine- en Arbo-veiligheid. Daarbij wordt de herziening van NPR 7910 ‘Gevarenzone-indeling met betrekking tot explosiegevaar’ toegelicht. Ook de veiligheid van machines en de ergonomische ontwerpprincipes komen aan bod.

Aanmelden bijeenkomst ‘Platform Industrie & Veiligheid’

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 15 mei 2020 (10.00 – 15.00 uur) bij NEN in Delft en is kosteloos.
Wilt u als belanghebbende deelnemen aan de bijeenkomst, meld u dan aan via NEN Evenementen. Op deze pagina is ook het volledige programma te vinden.

Meer informatie

Voor informatie over het platform, ga naar www.nen.nl/platformindustrie of neem contact op met NEN Industrie & Veiligheid, telefoon 015 2 690 180 of e-mail iv@nen.nl.

Meepraten over de inhoud van normen

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? NEN heeft een groot aantal normcommissies, discussieplatforms en informatiebronnen betreffende industrie & veiligheid. Voor meer informatie over deze commissies en platformen stuur een e-mail naar iv@nen.nl.

Eerder door u bekeken