De nieuwe NPR 1813 gepubliceerd!

15-12-2016 De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan de herziening van NPR 1813, de Nederlandse Praktijkrichtlijn voor kantoormeubilair en ergonomische accessoires. De praktijkrichtlijn NPR 1813 is gepubliceerd.

De herziene richtlijn NPR 1813 biedt voor o.a. inkopers, kantoor-en projectinrichters, adviseurs in werkplekinrichting én gebruikers vooral praktische handvatten, opdat werktafels, bureaustoelen en (ergonomische) werkplekaccessoires worden gebruikt zoals ze bedoeld zijn, namelijk om een optimale bijdrage te leveren aan de veilige en gezonde werkomgeving.

Waarom een herziening?
De 'oude' NPR 1813 heeft een sterke focus op bureaustoelen en is beperkt tot maatvoering. Met de revisie van de richtlijn is de focus verplaatst naar de individuele werkplek. Een matrix vormt het hart van de herziene richtlijn, waarin breder wordt gekeken naar het gebruik van de werkplek, zoals persoonsgebonden versus flexibele werkplek en formeel versus informeel overleg. Er is ruimte voor grotere diversiteit aan zitoplossingen en sluit daarmee aan bij vernieuwende werkconcepten.

Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer
Tijdens deze vakbeurs op 25, 26 en 27 Januari 2017 in de Jaarbeurs Utrecht, wordt door NEN een symposium verzorgt omtrent de NPR 1813. U bent van harte welkom om op 25 januari ons symposium te bezoeken. In zaal 4 zal er van 12.30u tot 13.50u in drie lezingen de NPR 1813 nader worden toegelicht.Toegang tot deze beurs is gratis.

Meer informatie

Voor informatie: neem contact op met NEN Klantenservice, telefoon (015) 2 690 391 of e-mail klantenservice@nen.nl.

Voor informatie over NPR 1813 of over het normalisatieproces: Ying Ying Lau, consultant Industrie & veiligheid, telefoon (015) 2 690 409 of e-mail yingying.lau@nen.nl

Voor informatie over het symposium op de vakbeur Facilitair en Gebouwbeheer, zie http://vakbeursfacilitair.nl/lezingen

Norm

NPR 1813:2016 nl

Ergonomie - Richtlijn voor de toepassing van kantoormeubelen en werkplekaccessoires - Toelichting bi...

NPR 1813 geeft aanwijzingen om een inrichting te realiseren van administratieve ruimten  en kantoren. Hierbij maakt de richtlijn gebruik van relevante onderdelen uit geldende Europese normen. In deze praktijkrichtlijn betekent ‘inrichten’: werkruimte...

Meer informatie over deze norm

Eerder door u bekeken