De voor- en nadelen van flexkantoren

19-12-2016 Flexwerken is populair maar kent zijn voor- en nadelen. Waarmee moet u rekening houden als u flexwerken invoert binnen uw organisatie?

De voordelen van flexwerken op kantoor zijn duidelijk. De rustige uitstraling van een opgeruimde werkplek, het samenkomen van professionals met verschillende achtergronden, wat zorgt voor kennisuitwisseling. Een flexkantoor heeft echter ook nadelen. Werkplekken zijn op populaire tijden bezet, er is geluidsoverlast, gebrek aan privacy en het kost tijd om van plek te wisselen. Let er dus altijd op dat er voldoende werplekken aanwezig zijn, er enige privacy (mogelijk) is en dat de werkplekken comfortabel en arbotechnisch verantwoord zijn ingericht.

NEN heeft daarvoor verschillende normen, waaronder de Praktijkrichtlijn NPR 1813:2016. Deze NPR1813 geeft toelichting op en aanwijzingen voor het verantwoord gebruik van NEN-EN 1335 en NEN-EN 527. De Praktijkrichtlijn NPR 1813 is een toelichting op genoemde normen en heeft tot doel aan te geven op welke wijze 'goed zitten' en 'verantwoord staan' bij het kantoorwerk kan worden uitgevoerd. De normen NEN 2441 en NEN 2449 behandelen kantoormeubelen, deze zijn vervangen door NEN-EN 527-1:2011 en

Flexwerken
Flexwerken geeft werknemers de gelegenheid om op andere plekken dan hun eigen werkplek te werken. Dit kan werknemers helpen om de werk-priv├ębalans te verbeteren, bijvoorbeeld omdat ze minder reizen. Flexwerken kan uw organisatie ook dus ook reiskosten (tools) besparen en werknemers werktijd opleveren omdat ze hun tijd niet of minder verdoen aan in de file staan.

Bron: www.rendement.nl

Meer informatie

Voor meer informatie over de kantoormeubels of deelname aan de normcommissie kunt u terecht bij YingYing Lau, consultant Industrie & Veiligheid. Telefoon (015) 2690 390 of via email iv@nen.nl.

Eerder door u bekeken