Drukbezocht NEN symposium ‘NPR 1813’ op vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer

07-02-2017 In de vernieuwde NPR 1813:2016 is veel aangepast en om deze wijzigingen toe te lichten heeft NEN in samenwerking met de vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer op 25 januari een korte lezingensymposium georganiseerd over de nieuwe NPR 1813.

Het symposium bestond uit drie presentaties. De eerste presentatie werd verzorgd door Hans Bloemendaal, voorzitter van de normcommissie ‘Kantoor- en schoolmeubilair’ en werkzaam bij Rohde & Grahl. Hans lichtte toe dat het tijd was om de NPR 1813 te herzien om te kunnen laten aansluiten met vernieuwende werkconcepten. De herziening is door en voor de markt tot stand gekomen, dankzij de betrokkenheid van een groot aantal stakeholders. De nieuwe NPR 1813 verlegt de focus van bureaustoelen en maatvoering naar de individuele werkplek en het gebruik daarvan. Dit wordt geïntroduceerd in een nieuwe matrix, die het hart van de nieuwe NPR 1813 vormt.

Charles Hartgers, lid van de projectgroep ‘Revisie NPR 1813’ en in de tijd van de revisie betrokken vanuit het NIC (inkopende organisatie), ging in de tweede presentatie verder in op de nieuwe matrix, waarin de keuzemogelijkheden binnen de NPR 1813 werd toegelicht met voorbeelden en zodoende het gebruik en de toepassing van de matrix helder werd.

Tenslotte werd het symposium afgesloten door Erik Saathof, lid van de projectgroep ‘Revisie NPR 1813’ en werkzaam bij Stradon (bedrijfsfysiotherapeut). Na twee presentaties zitten, liet Erik de aanwezigen eerst even de benen strekken, voordat hij aan de slag ging met zijn presentatie over succesvolle implementatie van zit-statafels, een van de mogelijkheden die ook in de matrix van NPR 1813 wordt genoemd. Erik legde uit dat de kunst zit in een juiste mix van het product, de verwachtingen en het gedrag van de medewerker. Naast verschillende voorbeelden licht hij ook toe hoe dit in de nieuwe NPR 1813 is meegenomen.

Het symposium was druk bezocht; het trok ruim 50 geïnteresseerden, waardoor er zelfs stoelen te kort waren in de zaal. Na afloop was het mogelijk om de NPR 1813 in te zien. Heeft u het symposium gemist? Dan kunt u de presentaties hieronder nog nakijken.

Meer informatie

Voor informatie: Over NPR 1813 of over het normalisatieproces: Ying Ying Lau, consultant Industrie & veiligheid, telefoon (015) 2 690 409 of e-mail yingying.lau@nen.nl

Gerelateerde berichten

Eerder door u bekeken