Duurzame inzetbaarheid medewerkers: 'Neem jij initiatief op je werk?'

04-11-2013 Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft onlangs de website 'Neem jij initiatief op je werk' gelanceerd. Op deze website staan tips en adviezen om kansen te pakken en initiatief te nemen om de mogelijkheden op de arbeidsmarkt te vergroten. Ook NEN helpt bedrijven met een norm op dit gebied.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil werknemers stimuleren te investeren in hun eigen duurzame inzetbaarheid. Zo blijven werknemers flexibel inzetbaar bij verschillende bedrijven, zijn ze gemotiveerd en gezond. Zeker in tijden waarin zelfs vaste banen onder druk staan, is het voor elke werknemer belangrijk om een goed, gezond en aantrekkelijk profiel te hebben én te houden, vindt het ministerie. Op de website kunnen werknemers zichzelf testen, staan praktisch tips en worden de ervaringen van andere werknemers gedeeld.

NEN helpt bedrijven

Ook NEN draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Bedrijven kunnen hier hun voordeel mee doen. Zo is er de Nederlandse praktijkrichtlijn NPR 6070 en een gratis whitepaper over dit onderwerp. NPR 6070 biedt bedrijven handvatten en een scan op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Het is een instrument voor het bevorderen van vitaliteit, inzetbaarheid en werkvermogen van medewerkers.

Gratis whitepaper

Meer informatie en de gratis whitepaper NPR 6070 kunt u hier downloaden.

Eerder door u bekeken