Duurzame inzetbaarheid terug naar bedrijven

04-09-2013 De steun van het ministerie van SZW aan het project Duurzame Inzetbaarheid stopt per december. De bedrijven en organisaties zelf moeten het nu gaan oppakken. Tijd dus voor een evaluatie. Met welke maatregelen kun je medewerkers motiveren om tot hun 67ste door te werken?

Een van de mooiste voorbeelden is afkomstig van thuiszorgorganisatie Buurtzorg Nederland, zo ziet projectsecretaris Sander van Leeuwen. "Daar hebben ze alle managementlagen geschrapt. Medewerkers weten zelf heel goed wat ze moeten doen, en dus werkt iedere vestiging met zelfsturende teams. Het idee is succesvol: de motivatie gaat omhoog en de kosten gaan omlaag."

Zelfredzaamheid

Volgens Van Leeuwen dit voorbeeld mooi zien welke inzichten tijdens het SZW-project Duurzame Inzetbaarheid naar boven kwamen. "Ten eerste hechten mensen aan zelfredzaamheid. Wij hebben medewerkers gevraagd wat er nodig is om gemotiveerd de 67 te halen: goede gezondheid, een prettige werksfeer, het gevoel dat je je werkgever kunt vertrouwen en de mogelijkheid om jezelf te kunnen blijven ontwikkelen.

Maar 70% kwam ook met een tekst als: ‘Of ik het volhoud, ligt voor een groot gedeelte aan mezelf. Natuurlijk heb ik een beetje steun van de werkgever nodig, maar ik moet zelf mijn kansen pakken.’" Een tweede inzicht was dat bedrijven kunnen leren van elkaar. Van Leeuwen wijst bijvoorbeeld op het project Pay it Forward. "Het idee kwam van de werkgevers zelf. Zij willen als ‘voorbeeldbedrijven’ hun ervaringen delen met werkgevers die ook werk willen maken van duurzame inzetbaarheid. Daarbij geldt één voorwaarde: bedrijven die advies krijgen, moeten die kennis weer delen met twee andere collega's."

Kennis delen

Kennis wordt uitgewisseld op allerlei gebieden. Zo zijn er bedrijven die sleutelen aan de organisatiestructuur. Maar veel adviezen hebben ook betrekking op gezondheidsbeleid. "Een expert op dit gebied is bijvoorbeeld scheepswerf IHC Merwede", aldus Van Leeuwen. “Daar hebben ze hun ervaring gedeeld op het gebied van beweging, voeding en roken."

Demotie

Ten slotte enkele zaken die werknemers belangrijk vonden, zoals de mogelijkheid om te groeien. Zullen ouderen niet moeten berusten in demotie? "Af en toe wel", zegt Van Leeuwen. "Maar ik denk niet dat er sprake is van een tegenstelling. Veel ouderen willen helemaal niet meer mee in de ratrace van steeds een stapje hoger klimmen. Die krijgen andere prioriteiten: ze gaan klussen, ze worden opa. Maar wat ze willen voorkomen, is dat ze vastroesten. Wat ze willen, zijn nieuwe ervaringen."

Bron: Arbo online

NEN en duurzame inzetbaarheid

Informatie en ideeën opdoen, kennis inbrengen, ervaringen delen en best practices uitwisselen Praat mee en vind uw antwoorden bij de online community www.duurzaaminjewerk.nl over duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

NPR 6070

Op www.duurzaaminjewerk.nl wordt ook de praktijkrichtlijn NPR 6070 ‘Sturen op duurzame inzetbaarheid van medewerkers’ besproken. Deze biedt bedrijven handvatten en een scan op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Een instrument voor het bevorderen van vitaliteit, inzetbaarheid en werkvermogen van medewerkers. De richtlijn, NPR 6070:2010 kunt u bestellen. NPR 6070 biedt bedrijven handvatten en een scan op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Een instrument voor het bevorderen van vitaliteit, inzetbaarheid en werkvermogen van medewerkers.

Eerder door u bekeken