EU-OSHA opent nominaties goede praktijken Awards

29-04-2016 De nominaties voor de Awards voor goede praktijken voor een gezonde werkplek 2016-2017 zijn geopend. De campagne heeft als thema "Gezond werk, voor alle leeftijden".

Met de awards voor goede praktijken die aansluiten op de campagne 2016-2017 "Gezond werk, voor alle leeftijden", wil het Europees agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk de aandacht vestigen op belangrijke voorbeelden van organisaties die zich actief inzetten voor het beheer van veiligheid en gezondheid op het werk.

Campagne
De huidige campagne voor een gezonde werkplek 2016-2017 "Gezond werk, voor alle leeftijden" bevordert duurzaam werk en gezond ouder worden. De campagne benadrukt het belang van preventie gedurende het gehele arbeidsleven en vraagt aandacht voor de aanpassing van het werk aan de individuele capaciteiten. Verder assisteert hij werkgevers en werknemers door informatie en hulpmiddelen voor het beheer van veiligheid en gezondheid op het werk (VGW-beheer) in het kader van een vergrijzende beroepsbevolking aan te reiken. Ook vergemakkelijkt de campagne de uitwisseling van goede praktijken op dit gebied.

De winnaars ontvangen hun prijzen tijdens een ceremonie in april 2017, waarbij aandacht wordt besteed aan de prestaties van alle deelnemers. De winnende voorbeelden en voorbeelden met eervolle vermelding zullen verschijnen in een publicatie die in brede kringen in Europa wordt verspreid en gepromoot via de website van EU-OSHA.

Bron: www.osha.europa.eu

Meer informatie
Wilt u mee praten over de normen? Neemt u dan contact op met NEN Industrie & Veiligheid via iv@nen.nl.

Eerder door u bekeken