EU-OSHA publiceert informatiebladen nanomaterialen en gevaarlijke stoffen

14-11-2018 Het Europese agentschap EU-OSHA heeft nieuwe informatiebladen gemaakt over nanomaterialen en gevaarlijke stoffen. Hiermee sluit het agentschap aan bij de campagne "Gezonde werkplekken, Gevaarlijke stoffen, zo pak je dat aan".

Het informatieblad "Gefabriceerde nanomaterialen op de werkplek" bevat tips en informatie over het beheersen van de risico’s die kleven aan deze zich snel ontwikkelende technologie. Nanomaterialen worden op uiteenlopende gebieden gebruikt en kunnen een reeks toxische effecten hebben. In het nieuwe informatieblad worden de belangrijkste feiten op een rijtje gezet.

Het informatieblad "Praktische tools en richtsnoeren voor gevaarlijke stoffen op de werkplek" kijkt naar het belang van dergelijke hulpmiddelen bij het beperken van de blootstelling van werknemers aan schadelijke stoffen. Het geeft een beschrijving van en links naar tools uit de EU-OSHA database, die te gebruikt zijn voor veiligheids- en gezondheidsbeheer.

Bron: www.osha.europa.eu

Meer over gevaarlijke stoffen leest u in de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS): www.publicatiereeksgevaarlijkestoffen.nl

Meer informatie
Wilt u mee praten over de normen? Neemt u dan contact op met NEN Industrie & Veiligheid via iv@nen.nl.

Eerder door u bekeken