Eerste geslaagden beroepsprofiel ‘Erkend Risicoadviseur’

01-10-2014 Op 26 mei jl. is het beroepsprofiel ‘Erkend Risicoadviseur’ officieel gelanceerd. Inmiddels zijn de eerste examens afgenomen en kunnen we de eerste erkend risicoadviseurs feliciteren.

Patrick Sanders (Van Lanschot Chabot in Den Bosch) en Hella van Nieuwaal (De Keyzer Zekerheid in Breda) zijn vrijdag 26 september jl. geslaagd voor het examen dat door NIBE SVV is afgenomen en hebben de persoonscertificatie ‘Erkend Risicoadviseur ontvangen van DNV GL. Zij zijn hiermee de eerste twee erkende risicoadviseurs in Nederland volgens het nieuwe beroepsprofiel ‘Erkend Risicoadviseur risicomanagement & bedrijfscontinuïteit’.

Onafhankelijke standaard

Van Lanschot Chabot en De Keyzer Zekerheid zijn beiden initiatiefnemers van het platform Erkend Risicoadviseur. Met de oprichting van het beroepsprofiel ‘Erkend Risicoadviseur’ is een onafhankelijke standaard in de markt gezet waarmee adviseurs hun niveau zichtbaar maken.

NEN heeft de competenties vastgelegd in het beroepsprofiel (NTA 8595) in samenwerking met de volgende partijen: Nationale-Nederlanden, De Goudse, Rabobank, Meeùs Assurantiën, Van Lanschot Chabot, De Keyzer, Van Kampen Groep, EVO Verzekeringen, NAR, De Oplossing, DNV GL, Avans Plus, Haagse Hogeschool, CS Opleidingen, NIBE-SVV, NEFEB, OVAL en GVRM. Het beroepsprofiel stelt naast vakkennis ook hoge eisen aan de adviescompetenties van een adviseur.

Meer informatie

Meer informatie over het beroepsprofiel is te vinden op www.nen.nl/erkendrisicoadviseur.

Eerder door u bekeken