E-gids EU OSHA omgaan stress en psychosociale risico's

30-01-2015 Psychosociale risico's op het werk kunnen met succes worden aangepakt. De informatie in deze e-gids biedt inzicht in werkstress en psychosociale risico's en bevat maatregelen om deze aan te pakken. De gids raakt aan duurzame inzetbaarheid, iets wat in NPR 6070 aan de orde komt en waar werkgevers en werknemers vruchten van kunnen plukken.

De e-gids is ontwikkeld als onderdeel van de EU-OSHA-campagne (European Agency for Safety and Health at Work) over het omgaan met stress en psychosociale risico's op het werk. De inhoud van deze gids biedt werkgevers, en dan met name werkgevers die minder dan 50 werknemers in dienst hebben, een bron van informatie over zaken als: wat is stress en waardoor kan stress veroorzaakt worden? Hoe ga je om met stress, het wettelijke kader en de gevolgen voor bedrijven en werknemers. Daarnaast bevat de e-gids ook een begrippenlijst en een pagina met bronnen.
De gids vindt u hier.

NPR 6070

De E-gids heeft een raakvlak met het actuele thema duurzame inzetbaarheid. Wilt u hier meer over weten? Lees dan NPR 6070 over duurzame inzetbaarheid voor uw medewerkers.

Bron: Arboportaal.nl en Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk

Meer informatie

Wilt u meer informatie over duurzame inzetbaarheid, neemt u dan contact met Stephanie Jansen op via industrieveiligheid@nen.nl.

Eerder door u bekeken