Erkend risicoadviseur prominent op Verzekeringsbranche-dag

03-12-2013 De jaarlijkse Verzekeringsbranche-dag (VB-dag) is dit jaar goed bezocht. In de Jaarbeurs Utrecht kwamen alle grote partijen vanuit de verzekeringswereld samen. Ook Nationale-Nederlanden was prominent aanwezig met een stand over het beroepsprofiel Erkend risicoadviseur.

Nationale-Nederlanden verzorgde met NEN een parallelsessie om geïnteresseerden te informeren over de ontwikkeling van dit beroepsprofiel. Heleen de Heer, directeur Intermediaire Zaken bij Nationale-Nederlanden, opende de sessie en legde uit dat, ook al is dit een initiatief van Nationale-Nederlanden, het nu een samenwerking betreft met ruim 18 partijen vanuit verschillende hoeken.

Erik van de Crommenacker, manager Sales Inkomen en projectleider van het beroepsprofiel, lichtte vervolgens de aanleiding toe voor deze ontwikkeling. Uit onderzoek is gebleken dat het MKB behoefte heeft aan een risicoadviseur die integraal advies kan geven. Marc Ritter (NEN) lichtte toe welke rol NEN speelt en hoe het profiel zich verder zal ontwikkelen.

Reacties

Er waren verschillende reacties. Zeer veel enthousiaste geluiden, zoals "Ik wil ook meedoen, hoe meld ik me aan?", maar ook kritische: "Gaat men dit van ons eisen?". Wat in elk geval een positieve zaak is volgens NEN, is dat de 2100 beursbezoekers, de stand van Nationale-Nederlanden en een parallelsessie bezocht door 140 man, de aandacht van de verzekeringswereld voor het beroepsprofiel 'Erkend risicoadviseur' hebben aangewakkerd.


Meer informatie

Wilt u meer weten over de ontwikkeling van beroepsprofiel 'Erkend risicoadviseur' (NTA 8595)? Ga dan naar de speciale webpagina: www.nen.nl/erkendrisicoadviseur.

Eerder door u bekeken