Financiering gezocht voor ontwikkeling online toolkit bedrijfsnoodorganisatie

07-05-2015 De norm NEN 8112 ‘Bedrijfsnoodorganisatie en bedrijfshulpverlening’ is gereed voor publicatie. De normcommissie ‘Bedrijfsnoodorganisatie’ heeft echter besloten om te wachten met publicatie, omdat ze bij de norm een digitale toolkit wil ontwikkelen. Om de bouw van de toolkit mogelijk te maken worden geïnteresseerde partijen gevraagd om een financiële bijdrage te doen, in ruil voor onder meer licenties op de toolkit. Via NENCrowd, het crowdsourcing platform van NEN, kunnen partijen zelf hun vorm van deelname bepalen.

Voor de praktische toepasbaarheid van de norm wil de normcommissie een digitale toolkit ontwikkelen. De toolkit helpt werkgevers van zowel kleine als grote organisaties om op een laagdrempelige manier de bedrijfsnoodorganisatie op te zetten en te onderhouden. Aan de hand van drie stappen kunnen organisaties een bedrijfsnoodplan opstellen dat voldoet aan
NEN 8112.

Voorfinanciering in ruil voor licenties en kenbaarheid

Voor de bouw van de toolkit is financiering nodig. Via NENCrowd kunnen geïnteresseerden zelf hun mate van betrokkenheid bij en financiering voor dit project bepalen. Organisaties die voorfinancieren krijgen een licentie op de toolkit voor een bepaalde periode (afhankelijk van de bijdrage). Voor meer informatie over de toolkit en crowdsourcing, zie www.nencrowd.nl.

Planning publicatie NEN 8112

De publicatie van NEN 8112 is afhankelijk van het moment dat er voldoende financiering is om de toolkit te bouwen. Het is daarom op dit moment niet mogelijk om aan te geven wanneer de definitieve NEN 8112 wordt gepubliceerd. Tot die tijd kunnen partijen gebruik maken van de huidige normen NEN 4000:2008 ‘Bedrijfshulpverlening’ en NEN 8112:2010 ‘Leidraad voor ontruimingsplannen voor gebouwen’.

Meer informatie

Voor informatie over NEN 8112, de toolkit of medefinanciering ervan: ir. Mirjam van der Gugten, consultant Industrie & Veiligheid, telefoon (015) 2 690 180 of e-mail industrieveiligheid@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor informatie over NEN 8112, de toolkit of medefinanciering ervan: ir. Mirjam van der Gugten, consultant Industrie & Veiligheid.

(015) 2 690 180

industrieveiligheid@nen.nl

Handige overzichten PBM!

Normoverzichten PBM

Geen papieren kwartaaloverzicht meer. Nu digitaal en up-to-date!