Gezocht: mensen met Lyme of koorts bij tekenbeet

23-04-2018 Mensen met de ziekte van Lyme en/of koorts na een tekenbeet kunnen zich aanmelden voor wetenschappelijk onderzoek via www.tekenradar.nl. Hun gezondheid wordt dan 1 jaar gevolgd via bloedafnames en online vragenlijsten.

In het onderzoek met mensen met de ziekte van Lyme wordt gekeken waarom sommige kinderen en volwassenen klachten houden na behandeling van de ziekte. Kinderen en volwassenen kunnen zich aanmelden via www.tekenradar.nl binnen 4 dagen na de start van een antibioticabehandeling tegen een rode ring of vlek na een tekenbeet, of tegen een andere vorm van de ziekte van Lyme.

Volwassenen met koorts
In een ander onderzoek wordt gekeken naar hoe vaak volwassenen andere tekenbeetziekten dan de ziekte van Lyme oplopen. Ook bekijken de onderzoekers hoe ernstig deze ziekten zijn en hoe ze aangetoond en behandeld kunnen worden. Volwassenen kunnen zich aanmelden via www.tekenradar.nl met koorts binnen 4 weken na een tekenbeet.

Meer info of aanmelden?
Zie voor meer informatie www.tekenradar.nl, ook voor voorbeeldfoto’s van een rode ring of vlek na een tekenbeet (erythema migrans), de meest voorkomende vroege vorm van de ziekte van Lyme. Ook wordt op de website uitgelegd hoe een teek het best verwijderd kan worden.


Meer achtergrondinformatie?
Informatie over meewerken aan normontwikkeling vindt u op www.nen.nl/teken. Op deze website is ook een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden te vinden over het dragen van beschermende kleding tegen tekenbeten. Of lees meer over de norm op NEN 8333:2018 ‘Beschermende kleding – Bedekkende kleding die helpt te beschermen tegen tekenbeten en fabrieksmatig behandeld is met permethrine’.

Norm

NEN 8333:2018 nl

Beschermende kleding - Bedekkende kleding die helpt te beschermen tegen tekenbeten en fabrieksmatig ...

NEN 8333 heeft betrekking op kleding die tegen teken beschermt en daarmee bescherming biedt tegen de ziekte van Lyme. Het gaat hierbij om kleding die zijn beschermende werking ontleent aan het behandelen van de stof met permethrine. Naast eisen aan d...

Meer informatie over deze norm

Eerder door u bekeken