Handen ineen voor veilige bouwsector

14-11-2018 Bouwend Nederland, Rijksvastgoedbedrijf en de ondertekenaars van de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVidB) slaan de handen ineen voor meer veiligheid in de bouw. De drie partijen willen met concrete acties een cultuurverandering op gang brengen om de sector veiliger te maken en daarmee aantrekkelijker om in te werken, meldt Bouwend Nederland.

De branchevereniging zet veiligheid extra op de kaart met de campagne ‘Bewust Veilig, Iedere Dag’, GCVidB met de ‘Generieke Poortinstructie’ en Rijksvastgoedbedrijf doet dit met de ‘Veiligheidsladder’.

Veiligheidsladder
De Veiligheidsladder is ontwikkeld om de veiligheidscultuur van een bedrijf in beeld te brengen. “Het betreft een ladder met verschillende stadia van veiligheid waarmee de mate van veiligheidsbewustzijn en het bewust veilig handelen van een aannemer kan worden gemeten”, legt directeur-generaal Annet Bertram van Rijksvastgoedbedrijf uit. De gehanteerde stadia veranderen in de tijd mee met nieuwe technieken en inzichten. Zowel de grote opdrachtgevers als aannemers gaan deze Veiligheidsladder toepassen bij aanbestedingen, zodat bouwbedrijven vanaf het moment dat ze aan de slag gaan moeten aantonen op welk veiligheidsniveau ze opereren.”

Bron: Aannemervak

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over Persoonlijke beschermingsmiddelen of over het normalisatieproces: Stephanie Jansen, Consultant NEN Industrie & Veiligheid, telefoon (015) 2 690 180 of e-mail iv@nen.nl.

Wilt u meer informatie over de Veiligheidsladder, kunt u contact opnemen met Silvia van Etten, via info@veiligheidsladder.org of ga naar www.veiligheidsladder.org.

Eerder door u bekeken