Informatiebijeenkomst over ontwikkeling van ISO 45001

13-05-2015 Op woensdagochtend 17 juni 2015 wordt er bij NEN in Delft een informatiebijeenkomst georganiseerd over de ontwikkeling van ISO 45001 ‘Occupational health and safetymanagement systems – Requirements with guidance for use’. Het doel van deze bijeenkomst is om marktpartijen te informeren over de aanpak, planning en de globale inhoud van de eerste concepten van de norm. De bijeenkomst is gratis toegankelijk en is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de ontwikkeling van ISO 45001.

Achtergrondinformatie

In 2013 is gestart met de ontwikkeling van ISO 45001. De nieuwe ISO-norm moet aansluiten bij de 'High Level Structure' (HLS) voor managementsysteemnormen. De definitieve norm wordt op z’n vroegst eind 2016 verwacht.

Informatiebijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst wordt antwoord gegeven op vragen als 'Hoe komt deze norm tot stand en wat is de planning?' en 'Wat is de globale inhoud van de eerste concepten van de norm?'. De twee voorzitters van de Nederlandse normcommissie, Henk Kwakernaak (KWA) en Ron Waumans (Essent Corporate HSE), zitten de informatiebijeenkomst voor.

Aanmelden informatiebijeenkomst

Deelname aan de informatiebijeenkomst (10.00 – 12.00 uur) is kosteloos. Aanmelding vooraf is noodzakelijk, omdat het aantal plaatsen beperkt is. Programma en aanmelden.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over de norm of de informatiebijeenkomst kunt u contact opnemen met ir. Mirjam van der Gugten (secretaris van de Nederlandse normcommissie ‘ISO 45001 OHS-managementsysteem’), consultant Industrie en Veiligheid, telefoon (015) 2 690 180 of e-mail industrieveiligheid@nen.nl.

Eerder door u bekeken