Kennissessie over Risicoadviseur

07-04-2014 Bedrijven zien soms door de bomen het bos niet meer en ontvangen tegengestelde adviezen als het gaat om het beheersen van (niet) verzekerbare bedrijfsrisico’s. Hoe weet u dat u de juiste maatregelen heeft genomen, bijvoorbeeld op het gebied van brandveiligheid? En: hoe weet u of u met een deskundige adviseur te maken heeft? Op deze vragen krijgt u antwoord op 8 april tijdens de bijeenkomst 'Gezocht: Risicoadviseur m/v'.

Op de Safety & Health at Work beurs spreken verschillende deskundigen over het thema bedrijfsveiligheid en gezondheid op de werkplek. Erik van de Crommenacker van Nationale Nederlanden zal samen met Ying Ying Lau van NEN een sessie houden over het nieuwe Beroepsprofiel Erkend Risicoadviseur.

Profiel

Tot nog toe kon u niet vaststellen of de adviseur die u inhuurde beschikt over de juiste kennis, vaardigheden en competenties. Daarom is het 'Beroepsprofiel Erkend Risicoadviseur' ontwikkeld, een persoonsgebonden certificering. Het profiel is opgesteld door praktijkmensen, zoals verzekeraars, tussenpersonen, certificerende instellingen en opleidingsinstituten. Het biedt bedrijven zekerheid over het kwaliteitsniveau van advisering. Voor adviseurs biedt het Beroepsprofiel mogelijkheden om zich te onderscheiden met competentie-eisen als risicomanagement & bedrijfscontinuïteit en risicomanagement & duurzame inzetbaarheid.

Waarom meedoen?

Tijdens de sessie krijgt u te horen waarom het nieuwe beroepsprofiel is ontwikkeld, hoe het eruit gaat zien en wat u eraan heeft als bedrijf, als professional en als adviseur. Het is dus ook voor u handig om daarbij te zijn. U kunt na afloop van de sessie de sprekers benaderen op het Meet-the-expert-plein op de beursvloer.

Informatie

Bekijk de site voor meer informatie over de sessie. U vindt hier alle kennis- en congressessies en de plenaire sessies bij elkaar.

Of bekijk meer informatie over het platform voor de Risicoadviseur

Eerder door u bekeken