Klussen met gevaarlijke stoffen

02-04-2015 Het personeel van doe-het-zelfzaken Gamma en Karwei moet op cursus om te leren klussen met gevaarlijke stoffen. Zo kunnen zij op hun beurt de thuisklusser beter voorlichten. Ze krijgen daarbij te maken met PGS15. In de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen vindt u handreikingen voor allerlei aspecten van het werken met gevaarlijke stoffen.

In veel bouwmarkten en andere winkels staan de schappen vol met door verkeerd gebruik potentieel gevaarlijke stoffen. Het gaat om bijvoorbeeld verfspuitbussen, wasbenzine, zoutzuur of lampenolie. Om de veiligheid van het kluspersoneel te waarborgen, moeten zij nu hun kennis over de gevaarlijke goedjes laten bijspijkeren. Het gaat in totaal om zo’n 10.000 medewerkers.

PGS 15

Werkt uw bedrijf ook met gevaarlijke stoffen? Wellicht is de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen (PGS) dan iets voor u. De publicatiereeks is een handreiking voor bedrijven die gevaarlijke stoffen produceren, transporteren, opslaan of gebruiken en voor overheden die zijn belast met het toezicht op deze bedrijven en de vergunningverlening.

Op basis van de actuele stand der techniek wordt een overzicht gegeven van de voorschriften, eisen, criteria en voorwaarden, die kunnen worden toegepast bij de vergunningverlening, het opstellen van algemene regels en het toezicht op de bedrijven.

Bron: Arbo-online

Meer informatie

Wilt u meer weten over de programmaraad of over de individuele PGS'en, kunt u terecht bij NEN of direct bij de programmaraad.

Ook kunt u hier PGS 15 downloaden.

Eerder door u bekeken