Levensreddende AED in de hal van NEN

14-01-2013 Een AED (automatische externe defibrillator) kan levens redden in noodsituaties. Die bekende eerste zes minuten na een hartstilstand zijn essentieel. Het is dus handig om te weten waar die apparaten zich precies bevinden.

Nederland hangt er inmiddels vol mee, maar waar kun je een AED vinden als je er een nodig hebt? In de hal bij NEN bijvoorbeeld.

Het UMC St Radboud heeft in 2009 de site AED4.eu gelanceerd met de bedoeling om alle automatische externe defibrillators in Nederland in kaart te gaan brengen. Dankzij de AED kan ook niet-medisch personeel defibrilleren. Denk bijvoorbeeld aan een collega die getroffen wordt door een hartstilstand.

Overzicht

Naar schatting zijn er momenteel meer dan 20.000 AED's in gebruik in Nederland, het gaat om verschillende merken en types. Enkele gemeenten hebben een overzicht van waar AED's zich bevinden in wijken of buurten, maar een goed overzicht van beschikbare AED's in Nederland ontbreekt. Met aanmelding op de site www.aed4.eu doet NEN een duit in het zakje en is het bovendien nu bij personeel bekend dat er een AED in de hal aanwezig is.

Mobiel

Met een Iphone of andere telefoon met mobiel internet of digitaal kompas, is ook wanneer u mobiel bent zichtbaar waar in Nederland of in uw omgeving een AED te vinden is. Gebruikers zien bijvoorbeeld afstand, contactgegevens en de route naar de dichtstbijzijnde AED.

De informatie beweegt mee terwijl de telefoon gebruikt wordt en toont dus in elke looprichting waar en op welke afstand de AED zich bevindt, inclusief alle via de website beschikbare gegevens.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.acutezorg.nl of op www.6minuten.nl

Meer informatie info@nen.nl.

Eerder door u bekeken